30.06.2024 | 23:25
Сидеров: Нечестивците съскат за новия патриарх
Агентът на ЦРУ Вартоломей нанесе мощен удар върху нашата история – държавна и църковна
Честит ви нов патриарх! Православните се радват, нечестивците съскат.
Познавам повечето от митрополитите в Синода, а блаженопочившият дядо Йоаникий Сливенски ми беше духовен водач – даде ми препоръчително писмо за Духовната академия не в „далечната”, както се изразяват мисирките ,а в космически далечната за тях 1975 г.
Видинският митрополит и днес вече Патриарх Български Даниил не го познавам лично, той е от по-младото поколение. По тази причина се загледах в битивитата да науча повече и да разбера дали да се радвам или да съм недоволен от неговия избор.
Веднага щом чух думите на тв запъртъка Горан Благоев при индиеца в „120 минути” и се успокоих. Изборът на събора е правилен, щом Горанчо е нещастен. Той беше почти разплакан от издигането на Даниил за глава на БПЦ. Ами той Даниил си позволил да не признае неканоничната украинска църква, представете си! Как да я признае, като тя си е неканонична. Ураински бандити пребиваха свещеници и епискори в Киевско-Печорската лавра и я ограбиха. Обявиха някаква измислена не православна, а СЦУ – Светейша църква на Укайна, непризната от никого , освен от разбивача на Православието Вартоломей.
И тук стигаме до въпроса: какво правеше агентът на ЦРУ, турският гражданин и отявлен българофоб Вартоломей на интронизацията на Партиарх Даниил? При това му дадоха два пъти по-дълго слово, отколкото на Даниил и на президента. В което противникът на БПЦ Вартоломей не пропусна да иззлобее за „конфликтите и болката” в отношенията между Константинополската патриаршия или „фанариотите”, както са ги наричали нашите възрожденци и българския православен клир.
Да, имало е такова нещо, но конфликта го създава Константинополската патриаршия, преследвайки български свещеници, погърчвайки насилствено службите в църквите и горейки българските средновековни книги – затова имаме толкова оскъдна книжнина – гръцките духовници да си палили печките с нашите писмена. А болката е оставала за българите и затова те се вдигат и през 1860 г. отвоюват своята Екзархия. За да получат незаслужен и подъл удар от предшествениците на Вартоломей чрез т нар. схизма (отделяне) от православното семейство. Патриарх Кирил Йерусалимски е против, но го свалят бързо, султанът диктува, а поредният гръцки българофоб на патриаршеския трон в Цариград му шушне гадости против българите.
Цели 73 години българската Екзархия е в изолация от православния свят заради подлите гръцки номера на фанариотите. Чак през 1945 г. „лошият” Сталин казва да се свали схизмата и шушумигата във Фнер я сваля. Къде ще ходи – съветската армия за два часа ще му почука на портата в Истанбул. А патриарх България си избира през 1953 година пак благодарение на Москва – Кирил, чийто жезъл днес получи в наследство новият ни Патриарх Даниил.
Да ви обясня защо Вартоломей е българофоб като почти всички свои предшественици на константинополския патриаршески трон. През 2016 г. Вартоломей прави опит да обсеби православните църкви за икуменизма и за интересите на американските служби, които отдавна воюват срещу нашата вяра. Спомнете си американските бомби над сръбски църкви през 1999 г с надпис на тях „за вашия православен Великден”. Четири църкви не участват в Крит, сред тях БПЦ, нашият синод излиза със становище, в което казва, че този събор не е нито велик, нито свят, нито всеправославен, че документите, приети на него противоречат на църковното учение…Това не попречи на злобния и отмъстителен Вартоломей да се скара на покойния Дядо Неофит над ковчега му, че бойкотирал псевдосъбора в Крит.
А през 2022 г. Вартоломей нанесе мощен удар върху нашата история – държавна и църковна. Признава съществуването на т.нар. Охридска Православна Църква на Скопие. Само че в Устава на Българската Православна Църква пише, че е „ правоприемник на Плисковската архиепископия, Преславската патриаршия, Охридската архиепископия, Търновската патриаршия и Българската екзархия. Тя е единна и неделима.”
Само че американският агент Вартоломей я раздели, открадна 749 годишната история на българската Охридска архиепископия и днес нашите синодални йереи го канят на погребението на Неофит и на интронизацията на Даниил.
Защо? Защото американците казват така на властниците ни, а те – на владиците, залъгвайки ги с грижи от държавата.
Дай Боже, Даниил да не се изкуши да влезе в капана на масона, щатския агент и икуменист Вартоломей и да остане твърд в битката срещу нечестивците, които днес съскат срещу него. Защото тази битка не е с плът и кръв, а с духове – от злите….
* Текстът е публикуван в социалния профил на Волен Сидеров

1 коментар

  1. Кики рече: каза:

    Браво Волене, което го можеш, го можеш! Натрий им оФчите муцуни на психодесните, жълтопаветни “евроатлантици!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране