27.01.2015 | 13:37
Сидеров поздрави Ципрас и се сравни с него
"Вярвам, че българите скоро ще се събудят и ще последват гърците"

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров изпрати поздравления на новия премиер на Гърция и лидер на спечелилата партия „Сириза“ Алексис Ципрас. В писмото си българският политик изразява радостта си от резултата от вота в южната съседка и откроява приликите между себе си и Ципрас.

„Щастлив съм, че Гърция избра правилния път – да вземе съдбата на родината си в собствените ръце“, пише Сидеров. Според него вотът на гърците е знаков за целия ЕС, защото е показал на света, че е крайно време ръководствата на държавите от съюза да спрат васалната политика спрямо Вашингтон. Лидерът на „Атака“ припомня и свои изказвания, че сегашният Европейски съюз трябва да бъде разрушен и да бъде създаден нов, който да разчита на народния суверенитет и християнските ценности.

„И мен, подобно на Вас са ме наричали краен и радикален“, пише още Сидеров на Ципрас. Той обяснява, че „Атака“ има сходни с неговите виждания за управление на нашата страна, сред които спиране на политиката на санкции от ЕС, икономии и „затягане на коланите“.

„Ние настояваме за излизане на страната ни от НАТО и прекратяване на санкциите срещу Русия, защото те са вредни за всички държави от стария континент и са единствено в услуга на САЩ“, припомня лидерът на националистите. Той припомня своите предложения за безплатно здравеопазване и образование, национализация на бившите държавни, понастоящем частни печеливши предприятия, понижаване на ДДС и намаляване на данъци за хората с ниски доходи.

„Адмирираме намеренията Ви за облагане с по-високи данъци на богатите. Ние от „Атака“ от години настояваме за поне 500 евро минимална заплата и 250 евро минимална пенсия за българите“, пише още Сидеров. Той нарича достойно искането на Ципрас за предоговаряне на договора на Гърция с ЕС.

„Аз настоявам за същото за България. Вярвам, че българите скоро ще се събудят и ще изберат антиглобалисткия, антиколониалния път, по който тръгна Гърция!“, завършва писмото на лидера на „Атака“ до Алексис Ципрас.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране