04.10.2019 | 12:42
Сидеров прави психоцирк и в „Панорама“?
Лидерът на "Атака" иска ЦИК да задължи БНТ да го пусне в ефир, организира протест пред държавнана телевизия

Волен Сидеров иска допуск до „Панорама“ по БНТ в писмо до ЦИК. В него той е отправил молба комисията да задължи БНТ да спази законовите си договорености и да го допусне до участие тази вечер в предаването „Панорама“.

Това съобщи в кулоарите на парламента лидерът на „Атака“, след скандала в „Референдум“ по БНТ този вторник и последвалите реакции на генералния директор на обществената медия и на институции, предава БТА.

Съгласно подписаното от БНТ и „Атака“ споразумение трябва да участвам в „Панорама“, отбеляза Сидеров. Вчера обаче се е получило писмо от телевизията, в което се казва, че той няма да бъде допуснат до сградата на БНТ, партията да изпрати друг свой представител.

Няма право г-н Кошлуков като генерален директор на БНТ да определя самолично кой може да влиза, да участва при подписано споразумение, категоричен е лидерът на „Атака“.

ЦИК да си влезе във функцията, да спазят закона и да задължат БНТ да ме допусне до „Панорама“, настоява политикът.

Сидеров поиска оставката на Емил Кошлуков и потвърди, че ще си търси правата в съда. В друго писмо – до СЕМ, пък пише, че е ощетен като участник в предаването.

Не съм нарушил никакъв регламент, водещата Добрина Чешмеджиева се опитва да убеди обществото, че съм надвишил седемте минути, на които имам право, обясни Сидеров. Не само седем минути, не съм говорил седем секунди самостоятелно в това предаване, тъй като от самото начало бях заглушаван от Юлиан Ангелов от ВМРО и от самата водеща, те говореха върху мен и това може да се види много ясно от записа, изтъкна той. Затова лидерът на „Атака“ изисква записа. В писмото си до медийния регулатор пише, че според законовите правила, СЕМ трябва да задължи БНТ да му го даде. Както и настоява да извърши проверка на БНТ за нарушаване на договореностите като телевизията бъде санкционирана.

От „Атака“ подчертаха още, че генералният директор на БНТ няма право да забранява достъп на народен представител до институцията.

Сидеров попита още защо предаването е било свалено от сайта на БНТ същата вечер, както и защо униформени са влезли в студиото. От кого са били извикани, кой е разпоредил и защо са били специални полицейски части – такъв въпрос той щял да зададе на вътрешния министър.

Тази вечер пред сградата на БНТ „Атака“ организира протест. Волен Сидеров отбеляза също, че председателят на парламента Цвета Караянчева и на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова нямат абсолютно право да се занимават с него, с това какво говори. Двете бяха помолени от журналисти за коментар по казуса във вторник.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране