21.08.2018 | 11:10
Сидеров: Симеонов и ортака му Нено Димов веднага да подават оставки!

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров разкри, че вицепремиерът Валери Симеонов има роднинска връзка с шефа на РЗИ-Бургас. в-к „ШОУ“ потърси Сидеров, който в момента е на морето, за мнение и подробности около тези ситуации. Вижте какво каза той пред медията:

– Г-н Сидеров, очаквате ли развръзка след разкритието Ви, че Валери Симеонов има роднина в РЗИ-Бургас?

– Валери Симеонов откри Facebook благодарение на мен и пиарката ми, които му показахме какво е това и го убедихме, че трябва да се ползва. От тогава е доста активен в социалните мрежи. Днес прочетох там, че не били роднини. Аз знам много добре, че са си достатъчно близки и знам, че Паздеров изпълнява всичките му наредби по телефона. Няма писмени документи. По устав, Валери Симеонов няма право да нарежда на РЗИ. Вчера говорих с министър Ананиев. В момента е в отпуск, но след няколко дни ще се върне на работа и ще направя специална среща. Изпратил съм едно писмено искане за оставката на Георги Паздеров, тъй като този човек безчинства по Черноморието, като ходи и лепи хвърчащи бележки, за които Валери Симеонов твърди, че са законни и редовни, но юристите са категорични, че не са. Там пише, че обектът се извежда от експлоатация. Няма печат, нито извеждане на норматив. Има някаква заврантулка като подпис. Отидох и попитах шефката на РЗИ кои са тия инспектори, защо няма имена и на какво основание се затварят заведения. Тя каза, че не знае и започна да увърта, че били двама-трима, не знам колко, но имена не каза. Когато попитах къде е шефът Паздеров, тя отговори, че излязла епидемия и той отишъл. Каква епидемия, къде е той, пак не знаеше отговорите. Тя се държеше супер жалко и неадекватно. На място имаше много медии. Те седяха и й се смееха.  Това е някаква практика в Бургас. От най-добър град за живеене се очертава да стане най-корумпираният. Тук, по нареждане на Симеонов, държавни институции се изявяват като мутренски групировки и тормозят точно определени заведения. Аз отидох и лично посетих „Хедон“ и „Какао бийч“. Там категорично не е връчвана заповед за затваряне, не им е даден протокол, държали са се криминално и нагло, не са си казали имената и накрая полицията, която е придружавала тези инспектори, е казала, че ако скъсат тази „хвърчаща бележка“ ще бъдат арестувани за 24 часа.  Представяте ли си какво означава този терор за едно заведение? Фалит.  В същото време, в Созопол и в Слънчев бряг има други заведения, които вдигат шум, но никой не ги заплашва със затваряне или арест.

– Трябва ли вицепремиерът да подаде оставка?

– Обръщам се директно към министър-председателя през вашата медия. Ще го направя и лично, когато се състои коалиционният съвет.  Г-н Борисов, кой ще поеме отговорност, че ваш вицепремиер бива опроверган от държавни институции. Симеонов обяви няколко заведения на морето за незаконни. От ДНСК направиха проверка и заявиха, че са законни. Кой поема отговорност за тази лъжа на вицепремиера? Министър Нено Димов също се намесва в схемите. Оставка и за двамата.  Миналата година, навръх Коледа, Валери Симеонов и Нено Димов извиха ръцете на правителството. Симеонов каза за Борисов: „тоа не искам да го виждам“ и заплаши, че ще разруши кабинета, ако не се приеме планът за Пирин. Този план беше приет заради изнудването на Валери Симеонов, но и Нено Димов яростно го защитаваше. Планът бе обявен от прокуратурата и състав на Административния съд за „незаконосъобразен“. Кой ще поеме отговорност?  Ще накара ли Борисов министрите да си подадат оставките?

Министерски съвет е в един и същи капан. Няколко случая се повтарят, в които Симеонов прави супер обидни и неверни обвинения към хора. Спомняте си, че заведе сигнал в прокуратурата срещу министъра на туризма. Когато тя не намери данни за престъпление, какво прави той? Трябва да подаде оставка, а Ангелкова да заведе дело за набеждаване, защото това е набеждаване за престъпление пред надлежен орган на властта.  Не може един човек да си играе така с институции, хора и туристически обекти. Държавата не му е бащиния.   Отгоре Борисов го гледа благо и кротко отстрани и му угажда като на млада булка. Какво кара министър-председателя да не вземе твърдо отношение за безчинствата на Симеонов? Кое го спира? Ще го попитам лично. Ще го попитам и пред медии.  Омръзна ми да ставам параван за всякакви схеми и безчинства, а след това да се приписва на „Атака“, които сме моторът на цялата коалиция. Аз съм човек с биография, за разлика от други в правителството. Бил съм критик на комунизма и участвах в дисидентски движения, защото посочвах недостатъците на тази система. Тя имаше плюсове и минуси. Не ме беше страх да го правя. Критикувах и капитализма. Аз съм от създателите на СДС. Лично приех сградата на „Раковски“ 134 със Стефан Гайтанджиев и Ненчо Ненчев през януари 90-та година, където сега е настанен Валери Симеонов и НФСБ. Аз съм този, който напусна СДС, защото започнаха неправилна политика. Направиха преврат срещу мен, защото бях непослушен, свалиха ме от поста на главен редактор на „Демокрация“ и Филип Димитров ме извика да ми каже, че ми предлага дипломатическа работа.

Можех да отида посланик където си поискам, но не се съгласих, защото не бях съгласен с това, което правеха. Неговото правителство беше започнало да унищожава селското стопанство и да ликвидира предприятия. Посочете ми някой политик, който е отказал постове, след като са го свалили от власт. Едва ли има. Никой не ме е питал после как съм се оправял. Направих партия, която самостоятелно влезе четири пъти в парламента. Нито НФСБ, нито ВМРО могат да се похвалят с това. Имам правото, на база на всичко това, не само да изказвам мнение, да критикувам, изисквам и да бъда категоричен.  Не водя лични войни и не правя разправии. Искам да престане шуробаджанащината.  – Симеонов бе засечен на плажа на семейство Диневи. Това ли е причина там да няма проверки?  – Той излъга и отрече, че е той. Вижда се, че е той и не разбирам защо го крие. Симеонов има обща фирма с единия брат Динев за разпространяване на телевизия и интернет. Те са съдружници и явно поради тази причина там не стъпва РЗИ и полиция. До зори дъни музика на открито. Цялото пристанище на братя Диневи е направено с груби нарушения на екологията и строителните изисквания, но там никой не проверява. Оказа се, че шефът на РДНСК – Бургас също е приближен на г-н Симеонов. Когато му се обади, може да отиде и да тормози всякакви обекти.

– Мислите ли, че Валери Симеонов обслужва чужди интереси?

– Сега ще обясня защо се нападат и затварят точно определени заведения, които са много успешни. Иска да бъдат фалирани и да ги „прилапа“ някой. Но кой да ги „прилапа“? В политическия съвет на Валери Симеонов е г-н Георги Николчев. Той е бизнесмен и хотелиер. Той е загубил концесия преди една-две години за плаж в Слънчев бряг, провалил му се е и план за хотел. Сега този човек иска реванш. Иска да се върне в бизнеса и за сметка на други той да стане хотелиер. Неговият шанс е Валери Симеонов. Владимир Каролев и редица хотелиери също се съветват с вицепремиера. Там има конфликт на интереси. Самият Симеонов е хотелиер, има имоти в Слънчев бряг и е в съдружие с единия брат Динев.  Всичко това са конфликти на интереси. Нека Борисов не се притеснява, че Валери Симеонов ще направи скандал и да спрат да се съобразяват с него. Това не е полезно за държавата и политическото здраве на кабинета. Мога да го защитя с биографията си и с аргументи.  – Трябва ли да се оттегли правителството?  – Ако по този начин правителството си затваря очите, който и да е член от него да безчинства, да смята, че държавата му е бащиния и да лепи етикети, не знам дали то е полезно за страната. Това правителство го избрахме в пленарна зала и се заклехме в него. Ние обещахме полицаи във всяко селище, за да се спре циганската престъпност, а не пред заведения, които иска да прилапа някой авер на Симеонов. Искаме тук да се връщат млади хора, а не да бягат още. Премиерът Симеонов отговаря за демографията и какво прави по този въпрос? Нищо. В момента сме най-зле в цяла Европа в това отношение. Унищожаваме един бизнес за сметка на друг и това не е редно. Премиерът и всички министри, които се заклеха, че ще работят в интерес на народа, да вземат отношение, а да не мълчат.

– Какво е бъдещето на коалицията?

– Това зависи от самата коалиция и премиера. Да не стои като наблюдател, а да се намеси. Да хване Симеонов и да му каже какво може и какво не може да прави. Аз съм ги избрал, но съм депутат в парламента. Моята връзка тук се губи, но ще я създам. Ще отида и ще присъствам на всяко заседание на Министерски съвет. Доста бързичко се приемат неща, на които понякога липсва добър анализ. Аз ще взимам отношение и ще показвам критика, ако имам такава. Ще насочвам, ако се наложи. Имам право да участвам в плана за действие и да приемем какво е приоритетно за страната и раздвижването на икономиката й.  Трябва да се направи анекс към договора с Македония, който беше подписан набързо. В него трябва да се каже ясно и категорично, че Македония няма право и се отказва да спекулира, манипулира и изопачава българската история. Ако те не се съгласят с това, никаква подкрепа за Македония в ЕС.  На Симеонов му беше възложено да оглави специален съвет за концесиите. В България има 1290 концесии, а от тях 650 са раздадени за експлоатация за природни богатства. Ние сме страна, която е богата на злато и ценни метали. За всичко това отговаря Симеонов. Ще искам разглеждане на всички договори, защото знам, че от години България е ограбвана жестоко чрез тях.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране