05.02.2015 | 11:18
Сигналът за подслушването на Касим Дал е менте, целта е била Местан да има охрана
ДПС вади Възродителния процес, за да сплотява редиците си, заяви шефът на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред

Сигналът за подслушването на Касим Дал е абсолютен фалшификат. Това е била политическа услуга на силната партия ДПС. Заради това е осигурена комфортна охрана на лидера й Лютви Местан. А телефонът на Дал е бил включен за подслушване в момента на подаване на сигнала. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ шефът на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента ген. Атанас Атанасов. Той разкри, че оперативно са обгрижвани протестите със СРС-та в продължение на 300 дни.

„Това е нарушение на Конституцията и грубо показване на законите. Не знам кои са конкретните лица, които са били подслушвани, но това е мащабна операция, провеждана от МВР, ДАТО и ДАНС. Длъжностни лица, които са злоупотребявали с властта си, трябва да си понесат отговорността за това“, подчерта генералът.

Той заяви, че когато е в ъгъла, ДПС вади темата за възродителния процес, за да сплотява редиците на своите избиратели, които са заградени в гето, но въртейки тази изтъркана плоча, партията на Доган и Местан се докара дотам, че всички са вече срещу тях. „Тъй като ДПС е отговорна за тежките корупционни схеми, за обръчите от фирми и нагласените обществени поръчки, за всичко, което се случваше по време на тройната коалиция и на управлението на Орешарски, партията вади скандални теми. Това е поредният им опит да отклонят общественото внимание, за да не понесат отговорност за корупцията“, коментира Атанасов. Той подчерта, че в редиците на ДПС има цяла плеада от бивши доносници на ДПС, които са участвали и във възродителния процес. Начело с председателя им Лютви Местан и бившия лидер Ахмед Доган, който управлява партията в сянка, те са били сред най-важните агенти на бившата Държавна сигурност, заяви генералът.

Той коментира за пореден път и случая „Лясковец“, като заяви, че трагичната история показва много ниската компетентност и голямата самонадеяност на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и на останалите ръководители на операцията. „Абсурд е да се използва специализираният отряд. След като е ясно, че Петко Стрелеца се е барикадирал там, не е нормално да хвърлиш отряда срещу него. Крепостта е трябвало да бъде превзета с хитрост”, каза още депутатът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране