08.07.2015 | 13:20
Симеон, Доган и Пеевски свалят Бойко Борисов с план “Център”
На местните избори ДПС ще похарчи между 80 и 100 млн. лв., за да навлезе в населени места, където досега никога не е печелило

Нов изкуствен политически организъм замислят Симеон Сакскобургготски, председателят на ДПС Лютви Местан, финансовата ръка на Доган – Делян Пеевски и изпадналият в изолация евродепутат Николай Бареков. Това става ясно от зачестилите срещи на изживяващите се като политинженери партийни лидери и активисти в резиденция “Врана”, пише “Фрог”.

До 8 юни, когато Симеон Сакскобургготски заминава за Мадрид, където е отслужена панихида за синът му Кардам, въпросните лица се събирали тайно почти всяка седмица. Най-чест гост на царя бил Лютви Местан, който първоначално посещавал експремиерът сам с многочислената си охрана, но от края на април до началото на юни той бил придружаван редовно от Пеевски, който също пристигал във “Врана” с цял взвод телохранители.

Идеята, най-общо, се състояла в следното: предсрочни избори след местния вот, правителство “Център” взима властта, а “Бойко отива на боклука”. Това била схемата, с която се хвалил Делян Пеевски пред личните си банкери от една спасена миналото лято държавна банка. Така той ги успокоявал, че ще бъде фактор във властта още дълго време и да не се притесняват за многомилионните задължения на свързани с него фирми. Имало и вариант “Б”, при който на мястото на БСП като вече употребен и ненужен партньор, се включвала формацията на Георги Първанов АБВ. Центристко управление със социална програма, била политическата платформа на новия политически ГМО.

За да изолират Бойко Борисов, “новите управляващи” щели да му предложат президентския пост. ГЕРБ обаче трябвало да мине за година-две в опозиция. Щели да им оставят някои позиции, за да не секва съвсем финансирането им. По този начин се запазвал мафиотският модел #Кой, одобряван негласно от всички партии.

Триумвиратът в бутиковата партия НДСВ – Станимир Илчев, Олимпи Кътев и ексдепутатът Съби Давидов косвено признаха за плана. След избирането им преди десетина дни, те заявиха, че е много веротно да се обединят с ДПС в либерална коалиция. Всъщност такава е заръката на Симеон Сакскобурготски. Това е и единствената възможност да се докопат отново до властта, коментира жълт активист, бивш царски депутат и приближен до Сакскобургготски. Царят пък обещал да лигитимира продукта в Европа.

На свой ред Лютви Местан написа поздравителна телеграма в стил Бай Тошо, в която се казва: “Във Ваше лице ДПС поздравява присъствието на НДСВ в либералната политика в България, особено важен знак за стабилизиране на системната политика, когато попълзновенията на националпопулизма арогантно деструктивират евро-атлантизма на страната.  По-широк либерален център би участвал със свой принос в голямата инициатива на АЛДЕ за либералния път на ЕС под мотото „Различният път на Европа”.  Колко либерално-джазово, нали?

Към проекта е решил да се пришие и изоставения от депутатите си и съюзниците си Николай Бареков. Той настоятелно обяснавал, колко ще е ценен в новата форма на политическото генно инженерство. За него се застъпил самият Пеевски, с когото Бареков успял да глътне милиони от фирми на Цветан Василев и КТБ в балона “България без цензура”, коментираха пред Фрог запознати.

Идеята за този нов проект се родила при една от редките тайни срещи между Ахмед Доган и Симеон Сакскобургготски в началото на тази година. Доган заявил, че за местните избори ДПС ще похарчи между 80 и 100 милиона, за да навлезе в населени места, където досега никога не е печелило. За да се предизвикат предсрочни избори и да бъдат спечелени, като движението си осигурявало минимум второто място, щели да са нужни поне още 200 – 260 милиона лева. Ще ги осигурим, но ни е нужна гаранция, че после ще си ги върнем и ще ги умножим, а това може да стане само ако сме във властта, било условието на Доган. Също и никой да не се меси в престъпното придобиване на активите на КТБ, които бяха умишлено обезценени от квесторите.

Двамата дори обсъждали и трети вариант: Симеон президент, Бойко Борисов премиер в коалиционно правителство с НДСВ и РФ, подкрепяно задкулисно от ДПС и от патриотичните сили, ако влязат отново в парламента.

За целта обаче трябвало да се гарантира на Пеевски “коридор” в чужбина, а тук нито прокуратура, нито ДАНС и НАП да го закачат за далаверите, в които мнозина смятат, че е замесен.

Бивш депутат от ДПС обаче допуска, че целият този план може би е само хитър ход на Доган, с който да отвлече вниманието и да реализира съвсем друга схема, при която ДПС да реализира 100-процентови финансови ползи от властта в най-скоро време. За целта етническата партия трябвало да запази своите наемници на високи позиции в МВР, финансовото министерство, НАП и тайните служби. В същото време да продължи да контролира част от контрабандните канали, главно тези на цигари и да прибира печалбите от тях.

Това не е теория на конспирацията, а грозната истина за задкулисните игри на партиите. Българската политика е брутална, защото е единственият източник на финансиране на партийните централи и лидерите са готови да минат и през трупове, за да реализират личните си цели и амбиции.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране