30.06.2020 | 11:00
Симеонов: Нека нашите сънародници да продължават да се тъпчат на опашката за Гърция
Лидерът на НФСБ разкритикува разхлабването на мерките
Лидерът на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов разкритикува облекчаването на мерките на фона на продължаващата опасност от коронавируса.
„За съжаление, в Министерски съвет има едно нечистоплътно надпреварване за освобождаване на мерките – кой да бъде по-добър от другия. Не се вслушват в Щаба, а трябва да го правят. Тези 5 човека, които изнесоха цялата тежест на епидемията, някак си ги игнорирахме – много неоснователно. Едва ли не ги заклеймихме, а тези хора спасиха държавата“, каза Валери Симеонов пред Нова телевизия.
Според него баровете и дискотеките не е трябвало да отварят. “Кой брои дали те са пълни на 50%? Това е имитация, лицемерие. Нямаме едно от най-важните условия, които постави Щабът – „к”-то (контрола) го нямаме“, каза той.
Според него в бензиностанциите и магазините хората масово не носят маски.  Той коментира, че хората трябва да бъдат плашени, защото иначе не спазват правилата.  “Бих препоръчал на министър Ананиев да допълни в заповедта да се налага глоба от 300 лв. на всеки, който обслужва клиенти без маска”, каза председателят на НФСБ.
“Нашият туризъм е достатъчно атрактивен“
„Нека нашите сънародници да продължават да се тъпчат на опашката за Гърция. Не мисля, че там прилагат нещо по-добро. Нашият туризъм е достатъчно атрактивен и качествен“ , коментира Симеонов.
Според него ситуацията по родното Черноморие съвсем не е толкова песимистична, колкото я описват.
„В събота и неделя плажовете по Южното Черноморие бяха пълни. Тези в Созопол и Приморско се пукаха по шевовете. За съжаление в Слънчев бряг все още чакат туристи. Разбира се, трябва и през седмицата да има хора“, заяви председателят на НФСБ. По думите му чрез приетите мерки тотално е променена обстановката по Черноморието. „Става въпрос за премахването на таксите за шезлонг и чадър, за ваучерите“, поясни той.
Мярката 60/40 не проработи, категоричен е Симеонов.
“Когато ти е затворен ресторантът, няма откъде да вземеш 40% да платиш заплата и осигуровки на служителите“, допълни той. Той коментира и конфликта между президента и премиера. “Предпочитам да не вземам страна. Нека да не забравяме, че се наслагват три основни факта. Министър-председателят реагира сдържано и избягва да коментира действията на Радев. Президентът от своя страна има непрекъснат стремеж за цитиране на непотвърдени доказателства и отправяне на упреци”, посочи Симеонов.
Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране