13.10.2019 | 19:33
Синът на търговец на гласове за ДПС в Плевен напира да го замести в Общинския съвет
Методи Петков контролира циганския вот в общината, Доган скрил Велислава К. в Плевен заради скандала в БНР

Синът на скандалния и осъден на две инстанции общински съветник от ДПС в Плевен Методи Петков, който е от ромски произход, се е кандидатирал за местните избори. Васил Петков е трети в листата на ДПС, което означава, че по всяка вероятност той ще влезе в местния парламент.

Методи Петков получи ефективна присъда от 4 години затвор за това, че е пребил човек и се е гаврил с него, като го е принудил да яде жива риба. Очаква се до месец окончателната дума за присъдата да даде и ВКС. Пострадалият Даниел Дереков призна: „ И в лагерите на смъртта не са ги били така. Това е изродщина, изверщина. Това са хора, които си мислят, че живеят над закона”.

Името на Петков се свързва със схеми за купуване на гласове, пише „Фрог“. Казват, че преди да го арестуват, избори не можели да минат без него, защото държал гласовете на ромите в региона. По тази причина бил ухажван от представители на различни политически сили. Циганинът беше парламентарен сътрудник на бившия депутат Митхат Метин.

В момента Методи Петков лежи във затвора във Враца. По всичко изглежда, че синът му Васил също като него прави постъпки, за да влезе в политиката. Местни лидери на политически формации, обаче правят друга връзка.

Според тях хората на Петков продължават да държат гласовете на ромите в Плевенско. Предвиждат например, че в село Буковлък, където основно живеят цигани, 90 на сто от гласовете ще са за ДПС. Прави впечатление, че водач на листата е пародийната депутатка от ДПС Велислава Кръстева, която се прочу като човекът тормозил директора на БНР Светослав Костов да отстрани журналистката Силвия Великова.  Източници от движението твърдят, че по заповед на Ахмед Доган Кръстева е „скрита“ в Плевен, докато отмине скандалът с БНР. Допуска се, че той ще играе с преференции и нищо чудно да се окаже най-желаният общински съветник в плевенския Общински съвет.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране