15.03.2015 | 0:24
Скандал между Мартин Димитров и едно от протежетата на Лукарски в КЗП
Депутатът обяви назначенията за грешки, зове да бъдат оттеглени

Въпреки призивите и намеците на Божидар Лукарски и Радан Кънев да се намали напрежението около спорните назначения в Комисията за защита на потребителите (КЗП), скандалът е напът да се разрасне.

Коментар на депутата от Реформаторския блок Мартин Димитров във „Фейсбук” стана начало на жесток спор. В него се включи дори единият от назначените членове в КЗП – Константин Райков, който е стар седесар от Бургас и е приближен до Лукарски.

Ето коментара на Мартин Димитров, който предизвика престрелката:

Назначенията в Комисията за защита на потребителите са спорни

Провокиран съм от днешното участие на Лукарски, в което каза, че не трябвало да хвърляме камъни в собствената градина, тоест да не критикуваме наши назначения. Всъщност не е прав. Не взимах досега думата по темата, защото си мислех, че след многото негативни обществени реакции, може да преразгледат вече взетите решения. Трябва да има вътрешен механизъм за само коригиране. Назначенията, направени от него в Комисията за защита на потребителите, не изглеждат никак убедителни. Утре ще трябва да се занимават със сложни жалби и казуси. Проблемът не е дори, че са партийци, а че не изглежда да имат нужната сериозна експертиза в тази област. Тези назначения са грешка. Някои хора бързо осъзнават грешките, на други им трябва повече време, а на трети не им стига цял живот!

Следва коментарът на Константин Райков, който е добър познат на Мартин Димитров от времената, когато двамата бяха съпартийци в СДС:

 „Мартине, това вече е лично!!! Не си ти човека който ще оценява експертизата ми. За разлика от теб, имам 17 годишен практически стаж и опит в защита на индивидуални права на обикновения гражданин и търговски дружества /малка част от него и в защита на потребителя/. И не забравяй “приятелю”, че някога бяхме зяедно зад една кауза. А сега вече твоята кауза е “myself”!…

P.S. Човек, който носи сандали и чехли с чорап да не дава модни съвети!!!”

 „Липсата на аргументи обикновено води да разговори за чорапи!”, отвръща Димитров.

 Десният журналист Иван Бедров пък намеква скандалът да остане под килима с призива: „А не може ли по-тихо”?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране