14.10.2019 | 23:35
Скандал: Спряха България – Англия заради расизъм
Най-активен от англичаните бе капитанът им Хари Кейн, който преследваше съдията по цялото игрище, за да му говори как публиката издава маймунски звуци

Жесток скандал спря два пъти в рамките на първото полувреме мача между България и Англия в средата на първото полувреме. Срещата беше прекъсната за около 3 минути след 26-ата заради прояви на расизъм на „Вадил Левски“. Главният рефер Иван Бебек получи сигнал от английските футболисти, след което последва официално предупреждение към публиката и инструкции от диктора на стадиона.

Най-активен от англичаните бе капитанът им Хари Кейн, който преследваше съдията по цялото игрище, за да му говори как публиката издава маймунски звуци.

В 43-ата минута двубоят отново бе спрян за 180 секунди. Гостите се оплакаха на Иван Бебек, че към Тайрън Мингс са отправени расистки обиди. След консултации и предупреждения по радиоуредбата, срещата бе подновена. Преди това голяма група фенове с качулки напуснаха стадиона.

На терена Англия буквално разпиля туристическата сбирщина на селекционера Красимир Балъков и се оттегли на почивката с преднина от 4:0. Маркъс Рашфорд откри в 7-ата минута, а Рос Баркли направи разликата класическа с голове в 20-ата и 32-ата минути. В добавеното време се разписа и Рахим Стърлинг.
Второто полувреме на стадиона бе значително по-спокойно. Англия продължи да доминира и в 69-ата минута Рахим Стърлинг покачи на 5:0.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране