27.02.2020 | 20:38
Скандал в „Лидл“. Италианската седмица на „Лидл“ в България е драстично по-скъпа от Франция
Как тези кроасани как от 2 евро стават 7 лева, а заплатите в България са 2-3 пъти по-ниски от тези във Франция

„В момента в Лидл Франция има италианска седмица, гледам и в България има същата“. Това написа журналистът Кеворк Кеворкян във фейсбук, видя Скандал.

„Цените в ляво са в евро, а в дясно за същите продукти – в лева. Цените са актуални и са извадени от брошурите на двете вериги за месец март 2020. Грамажите и опаковките са еднакви. Не знам тези кроасани как от 2 евро стават 7 лева, а заплатите в България са 2-3 пъти по-ниски от тези във Франция“, пише Кеворкян.

3 коментара

  1. неанонимен каза:

    до Анонимен №2 Търговците винаги се оправдават, че причина за неуспехите им са клиентите, които крадат. Тях все ги крадат, човек ще си помисли, че клиентите изнасят стотици килограми крадена стока с кашоните, едва ли не. Истината е, че ЛИДЛ е скъп магазин и винаги е бил по- скъп в сравнение с Кауфланд например. В търговията има едно понятие- търговски риск, което включва и липси, и всеки търговец трябва да си поема търговския риск, а не да мрънка, че го крадели. От друга страна в Бг и Франция ДДС не е еднакво, т.е. ценообразуването е различно. Различни са и стратегиите, и фирменните политики на ЛИДЛ в Бг и във Франция.

  2. Анонимен каза:

    Ценитге се съставят от Продавача- причините че цените в България за по-високи са няколко и са директно свързани с България и социално-икономическата и действителност. 1.Кражби-от магазините и складовете-в нормални страни няма да видиш няколко човека охрана в Магазина в България това си е изискване/2.Корупция-Има достатъчно Български държавни чиновници контролиращи,проверяващи и разрешаващи дали гласно дали негласно си искат подкуп/3.Транспортни разходи-България е може би малко по далече отФранция и Италия. Но кражбите и корупцията са важните в България,в единия случай цента е 35% а във втория случай 75% по-високи от Франция.Бедния и почтен Български гражданин издържа богатия Български чиновник,крадците,а крадците създават работа за охранители във всеки магазин и склад-както и инсаталират камери а това всичко е допълнителни пари-инвестиция за цената да правят бизнес в престъпна и беззаконна страна.И каквото остане е печалбата за собствениците.Когато престане да има нужда от денонощна охрана и спрът кражбите ще намалят и цените.Това е и причината отказваща много Българи да не инвестират и предприемат бизнес начинания,особенно от селскостопанките производители които са ограбвани и нямат защита.Няма голямо производствво и предлагане и цената се вдига след като всичко е вносно.

  3. Количко каза:

    Питайте „вожда“. Така е в рая, който не го устройва – марш навън, на гадното!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране