09.01.2021 | 22:14
Скандал в Сандански заради ваксинация на общинари
ГЕРБ се разграничи от ВМРО в града, а здравният министър разпореди проверка
Кметът на Сандански Атанас Стоянов

Общинските съветници и администрацията в Сандански ще се ваксинират, нарушавайки определения ред. Такова писмо публикува в профила си във Фейсбук информационният сайт sandanski 1. По-късно бтв съобщи, че са се ваксинирали 20 съветници.

Обяснението на председателя на Общинския съвет Николай Шаламандов е, че останали около 30 ваксини от имунизацията на местния медицински персонал и едва ли не трябвало да бъдат хвърлени, затова общинските съветници решили да се възползват. Здравният министър Ангелов нареди проверка по случая, а от РЗИ Благоевград коментират пред бТВ, че това е нарушение и от Сандански е трябвало да върнат неизползваните ваксини в Благоевград, където имало недостиг.

В момента в страната се ваксинират само медицински лица, а от другата седмица учителите. Кмет на Сандански е Атанас Стоянов, бивш депутат от ВМРО. Анонимното писмо на възмутения гражданин предизвика светкавична реакция на местната организация на ГЕРБ. От нея става ясно, че само един съветник от ГЕРБ се е ваксинирал, но с оправданието, че това е станало, защото той е учител. Но ваксинацията на учителите започва официално идната седмица.

„Според ГЕРБ – Сандански, всичко това показва, че липсва каквато и да е организация на местно ниво. Съставянето на списък от Общинския съвет е вмешателство и от страна на управляващите Община Сандански в плановете за ваксиниране на местно ниво съгласно Националния план за ваксинация. В тази връзка настояваме директорът на МБАЛ „Югозападна болница“ да предостави списък на всички ваксинирани лица. Също така председателят на ОБС – Сандански, г-н Николай Шаламандов да разясни: какво е неговото участие в съставянето на този списък.

ГЕРБ – Сандански, ще постави и въпроси към кмета на Община Сандански – г-н Атанас Стоянов, за да научи мнението му за създадената организация, към председателя на ОБС – Сандански – г-н Николай Шаламандов, за личното му участие във ваксинацията и към директора на МБАЛ „Югозападна болница“.“, пише в декларацията на ГЕРБ. Както кмета, така и председателят на Общинския съвет са от ВМРО.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране