03.02.2020 | 13:29
Скандален катаджия развява пачки пари в патрулка
Не се притеснява да демонстрира колко е заможен

Ловеч пропищя от скандален катаджия, за който се оказва, че води луксозен начин на живот. Йордан Петков има дори и язовир в областта. Не се притеснява да демонстрира колко е заможен, като се снима с пачка пари от служебния автомобил, докато е на дежурство със свой колега.

Според разследване, Йордан Петков е собственик на цех за производство на метални изделия в Ловеч и къщата над него. Имотът е придобит чрез покупко-продажба на търг от съдия изпълнител. Предишният собственик е подал жалба до МВР, защото според него цехът е купен на безценица. Петков е собственик и на още един цех в Дойренци, но не и по документи. Катаджията си позволявал често да прави проверки на шофьори, които не харесва или с които има пререкания.

Николай Панайотов твърди, че след като си е направил транспортна фирма, катаджията не спирал да го тормози. Постоянно го спирал на пътя и му пишел актове. Интересното е, че Йордан Петков е разследван от Вътрешна сигурност на МВР за няколко престъпления: укриване на доходи и контрабанда на цигари, принуда и търговия с влияние, пране на пари и данъчни престъпления.

Награждаван е обаче и за принос в работата му. След репортажа на Нова телевизия, в дома му са извършени обиски. Има информация, че Йордан Петков сам е подал молба за напускане.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    мафията работи на държаван работа?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране