13.11.2019 | 23:06
Скандални битки за властта в БФС
Йордан Лечков отрича да е подал оставка, иска да управлява

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира най-новия скандал в родния футбол. Първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков пусна жалба срещу вписването на Михаил Касабов в Търговския регистър за временен президент на централата. Бившият кмет на Сливен подаде оставка заедно с останалите членове на Изпълкома след оттеглянето на президента Борислав Михайлов, за да може да участва отново в изборите в града на 100-те войвода. След като не успя да стигне дори до балотажа за поста, Лечков отрече да е подал оставка с колегите си и изрази амбиции да седне на горещия стол в БФС. Стефанов обаче твърди обратното.

„Подаде си оставката пред Изпълкома и всички я разписахме. След това не знам какво е станало, може нарочно да не е сложил подписа си. Учуден съм от това, което се случва. Ситуацията е малко странна. Позволихме му да участва в местните избори и се разбрахме Михаил Касабов да бъде временно президент на БФС. А сега излиза това нещо… Лечков явно си е правил някакви планове. Определено не постъпва мъжки“, коментира Венци Стефанов пред БЛИЦ.

„За мен не е редно вписването в съда Касабов да управлява БФС и да назначи извънреден конгрес. По устав не трябва да се случат така нещата. Внесъл съм жалбата си пред Софийския градски съд в срок. Не съм си подавал оставката и не съм правил писмен отказ от длъжността ми! По устав трябваше аз да поема БФС. Всеки трябва да си понесе последствията за нередностите“, обяви Лечков, който посети националите на лагера им в Бояна.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране