10.08.2019 | 8:26
Славия победи въпреки грандиозна грешка на вратар
"Белите" се справиха с Етър

Славия победи с 2:1 Етър в мач от петия кръг на efbet Лига. “Белите” бяха по-активният тим през по-голямата част на срещата и заслужено успяха да стигнат до трите точки. Владислав Узунов откри през първото полувреме, но груба грешка на вратаря на домакините след почивката бе напът да обърка сметките на тима от “Овча Купел” и Даниел Младенов изравни. Все пак малко преди края на мача младежкият национал Калоян Кръстев донесе победата на Славия.

Резултатът бе открит от домакините в 24-ата минута. Тогава Цветелин Чунчуков, а след това и Галин Иванов успяха да се измъкнат от защитата на Етър, като последният намери пролука да подаде към връхлитащия в наказателното поле Узунов, който откри. До края на полувремето и двата тима имаха по няколко опасни влизания към наказателното поле на противника, но до чисти ситуации не се стигна.

В 55-ата минута резултатът бе изравнен. Голяма грешка на вратаря Георги Георгиев, който не успя да се ориентира добре при една тупкаща топка и я изби в гредата, позволи на Даниел Младенов да добави кълбото в мрежата на празна врата.

Към края на мача „белите“ взеха инциативата и на няколко пъти тимът бе близо до достигането на нов аванс. Андреа Христов и Галин Иванов стреляха опасно, но Христо Иванов бе на мястото си, за да предотврати попадението.

Все пак в 82-ата минута Славия успя да стигне до втори гол. При едно центриране от ъглов удар Калоян Кръстев се извиси над всички и с глава донесе нова преднина на домакините.

По този начин Славия записа втора победа от началото на сезона и вече има седем точки в актива си. Първият успех бе в първия кръг срещу Витоша (Бистрица), като тогава отново победното попадение бе дело на Кръстев. Етър от своя страна записа първа загуба от началото на шампионата, но пък играчите на Росен Кирилов все още нямат и успех. Търновци са десети с четири точки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране