11.05.2021 | 14:19
Служебен премиер е Стефан Янев, вицета – Бойко Рашков, Гълъб Донев и Атанас Пеканов
Радев не сътвори големи изненади с кабинета

Повечето очаквания за състава на служебния кабинет се сбъднаха. Премиер стана Стефан Янев. Указът на Румен Радев бе оповестен току-що.

Вицепремиери ще бъдат Гълъб Донев, Бойко Рашков, а също и младият икономист Атанас Пеканов, който е една от изненадите в правителството. Той ще е без портфейл, наглеждайки работата по европейските фондове.

Министерството на вътрешните работи се поема от Бойко Рашков. Правосъден министър е социалистът Янаки Стоилов. Министър на отбраната – Георги Панайотов. Здравното министерство се оглавява от Стойчо Кацаров.  Министерството на икономиката се поема от Кирил ПетковАсен Василев ще отговаря за финансите. Външен министър е Светлан СтоевСтела Балтова поема министерството на туризма. Земеделското ще бъде водено от Христо БозуковГълъб Донев става социален министър. За културата ще отговаря проф. Велислав Минеков. Министър на образованието и науката е проф. Николай ДенковВиолета Комитова оглавява МРРБ. Георги Тодоров – транспорта. Андрей Живков поема енергетиката. Министър на околната среда и водите ще е Асен Личев. Спортен министър стана Андрей Кузманов.

Вижте биографиите им ТУК

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране