02.07.2020 | 12:28
Служителки от РЗИ глобяват депутати, шестима от ГЕРБ с акт
Причината е, че са заседавали в пленарната зала без маски

Служителки на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) влязоха в парламента. Причината е „разследването“ за депутати без маски.  Както съобщиха от администрацията на Народното събрание миналата седмица, от столичната РЗИ изискали записи и други средства с цел установяване на депутатите, които не са ползвали предпазни средства за лице. Те са задължителни на затворени обществени места по заповед на здравния министър заради пандемията от Covid-19.

Ветеранът от парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев днес направи изявление пред парламентарните репортери по повод акцията на Инспекцията.

Той обясни, че служителите на РЗИ са връчили актове на шестима депутати от най-голямата партия.

Вчера председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че сезира Инспекцията заради двама депутати – Александър Паунов от „БСП за България“ и Павел Шопов от „Атака“. Шопов днес специално се качи до залата на втория етаж, където репортерите са „изолирани“, за да го снимат как му връчват акта за нарушението. Служителките от РЗИ обаче не се появиха, което видимо го разочарова.

Дамите всъщност връчват актовете в стаите на парламентарните групи, а не в кулоарите. „Всеки бърка може би. Не мога да съдя всички колеги. Естествено, като е сбъркал някой, ще си понесе вината и отговорността“, коментира Красимир Велчев.

Актовете се връчвали лично на провинилите се.

„Те подписват акта. След това могат да го обжалват, естествено. Това е тяхна работа – дали ще обжалват или не“, обясни Велчев, който е зам.-председател на групата на ГЕРБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране