22.07.2015 | 16:59
Смях! Австрийски търговец-менте преметна ДАТО
Държавната агенция изпратила и поверителна информация за измамника

Търговец, представяйки се за австриец, преметна най-секретната служба в България. Той предложил на ДАТО подслушвателни устройства, които били рекламирани като последен писък на техниката. След като страните си разменили секретна информация, мнимият бизнесмен изненадващо офейкал. Скандалната и същевременно комична новина “Фрог нюз”, позовавайки се на източници в службите за сигурност.

Кореспонденцията с търговеца продължила близо месец. През това време ДАТО пращала информация, която се счита за изключително поверителна. Никой не се усъмнил в готвената сделка, тъй като тарикатът представил гаранции от няколко места. Съмненията се появили, когато търговецът спрял да праща имейли. Опитите на службата да се свържат с него ударили на камък, уточниха служители, запознати с резила.

Службата се прочу с поголовните назначения на хора, близки до модела КОЙ. Оказа се, че над 80 кадъра, лансирани от кръг в ДПС, са спуснати в ДАТО по време на кабинета „Орешарски”. Там работят общо 2700 души, от които 1500 са чантаджии и 1200 оперативни работници. За имиджа на секретната служба, от която и думичка не излиза, се грижат 15 пиара, твърдят оперативни работници. Най-любопитното е, че цели 650 души отговарят за материалното осигуряване и сградния фонд на ДАТО. В същото време на министър Бъчварова и се внушава да не пипа службата, за да се запази статуквото.

1 коментар

  1. Димитър Атанасов - Кабули каза:

    Мале, мале, мале! Нямаше ли някой умник, който да проучи до девето коляно този „търговец“? Борисов се проваля тотално и този път. Явно, че не става за генерал с нормална армия! По му е лесно да е Али Баба. Разбойници – дал Бог!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране