17.02.2015 | 9:05
Смях! ДАНС арестували съдията от Русе без да е получил подкуп
Николай Стефанов е в следствения арест в София

Арестът на районния съдия в Русе Николай Стефанов бил направен прибързано и така не се стигнало до предаването на парите на магистрата.

Това коментираха разследващи случая. Според Нова телевизия агентите от ДАНС не са открили пари у съдията, които да доказват взимането на подкупа.

Стефанов беше арестуван миналата от служители на ДАНС и прокурори от Софийската градска прокуратура. Сигналът в полицията бил подаден от бивш прокурор, понастоящем адвокат. Срещата за даване на подкупа била уговорена в местно заведение в събота привечер.

При обиска на съдията и претърсването в личния му автомобил не били открити никакви пари. Съдията обаче бил подслушван он ДАНС.

Адвокат Свилен Стефанов твърди, че магистратът му иска пари за конкретно дело. Уговорката била двамата да се срещнат и адвокатът да предаде на съдията 1000 лв. по предстоящо дело срещу трима непълнолетни за побой и грабеж на 16-годишно момче от 4 февруари т.г. в Русе.

Адвокат Стефанов твърдял, че съдията искал рушвета, за да уреди подсъдимите с по-леки присъди – пробация. Магистратът обаче имал друга версия. Той заявил пред разследващите, че адвокатът го търсел спешно по телефона и в петък, и в събота преди акцията на ДАНС и настоявал за среща. Звънял му и настоявал непременно да се видят.

Николай Стефанов е в следствения арест в София и предстои във вторник прокуратурата да поиска постоянното му задържане пред Софийския градски съд.

1 коментар

  1. Ай каза:

    Ха..ха..ха..

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране