18.03.2021 | 20:37
Смях! Фалшивите пари в столичен университет – реквизит за сватби и кръщенета?
Съдът наложи най-леката мярка „подписка“ на двамата арестувани при "прокурорски удар"

Фалшивите пари, открити в хале на висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“, се оказаха с толкова лошо качество, че няма доказателства изобщо да са годен предмет на престъпление. Това стана ясно по време на мярката за неотклонение на двамата арестувани по случая. Адвокатите им заявиха, че намерените пари били използвани като реквизит при сватби и кръщенета.

Съдът наложи най-леката мярка „подписка“ на мъжа и жената, които бяха задържани преди два дни при акция срещу незаконно печатане на фалшиви евро и долари в столицата. Основната причина – липсват достатъчно доказателства, че иззетите банкноти са подправени парични знаци.

Преди дни разследващите обявиха, че са открили 4 милиона фалшиви долара и над 3 милиона евро. Според полицията двамата задържани са част от голяма схема за трафик на фалшиви пари. Прокуратурата поиска те да останат в ареста.

Съдът обаче установи, че за изготвянето на банкнотите не са използвани специални печатни техники, нито хартия, за да се имитират пари. Според съда банкнотите са фалшиви, „но не представляват подправени парични знаци, доколкото същите не са изготвени нито на хартия, близка до оригиналната, нито е правен някакъв опит за имитация или подправяне на истински парични знаци“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране