29.03.2021 | 12:06
Смях! ГЕРБ: Архимандрит Дионисий е сатанист и рецидивист! (видео)
Хората на Борисов настояха Св. Синод да излезе с позиция за атаките на архимандрит Дионисий срещу правителството

Внесохме декларация в Светия синод по повод безбожното поведение на един български духовник. Този човек започна с ковчези в центъра на София, отслужи опело и стигна до черни драперии пред дома на един български гражданин. Това заяви председателят на младежкото ГЕРБ Георг Герогиев пред журналисти пред Синодалната палата на Българската патриаршия.

Действията на ГЕРБ идват след, като вчера протестиращи от организацията „Системата ни убива“, начело с архимандрит Дионисий се събраха на протест пред дома на премиера Бойко Борисов в Банкя и опънаха черен транспарант на тротоара пред къщата.

По думите на Георгиев това било действия на мафията от миналия век. „Ние поискахме Светият синод да заеме ясна позиция пред хората какво е отношението му към този човек“. каза Георгиев и добави ,че трябвало да се изясни какво следва от тук нататък за архимандрит Дионисий. По думите му този човек бил рецидивист и подчерта, че и преди е имал противоканонични прояви.

„Надявам се дистанцията между нас като боголюбовия хора и него като един сатанист да бъде спазена“, заяви Георгиев. Той уточни, че са се срещнали с главния секретар на Светия синод.

Драгомир Младенов от младежката организация на ГЕРБ заяви ,че са поискали да разберат дали Дионисий представлява църквата, как намират неговите дела и дали расото и кръста се съвместява с проявите му. „Ние сме озадачени от нехристиянското поведения на човек, който все още има титла архимандрит. Това е човек, който не трябва да се свързва с църквата, получихме това уверение, има канонични дела срещу него. Получихме уверение, че на следващо събрание на Светия синов ще бъде отговорено публично на нашите въпроси“, заяви той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране