05.05.2021 | 8:06
Смях! ГЕРБ организира протест срещу “подпорната стена“ на Алепу
"Това ли е новият хотел на Мая Манолова?"

Местните организации на ГЕРБ в Бургаско организираха трийсетина човека за протест пред спрения строеж на ваканционно селище на плаж Алепу, който получи национална известност като “подпорната стена“.

Обезобразяването на плажа стана възможно заради действия на властите по време на управлението на ГЕРБ, а архитект на проекта бе арх. Ангел Захариев, който е съпруг на вицепремиера Екатерина Захариева.

Във вторник по обед кметът на Бургас Димитър Николов и кметът на Стара Загора Живко Тодоров оглавиха демонстрацията срещу “подпорната стена“. Конкретният повод бе, че новият собственик на строежа е брат на кандидат-депутата от „Изправи се! Мутри вън“ Здравко Василев.

„Това ли е новият хотел на Мая Манолова?“, пита Тодор от Приморско. ”Светът не е виждал такова нещо като подпорен хотел”, допълва друг фен на ГЕРБ. Привърженичка пита дали това ще е новата партийна централа на партията на Мая Манолова. Протестът известно време викаше „Мая, вън!“.

Демонстрантите държаха и плакати срещу “Да, България“, а един от участниците попита „къде е Христо Иванов?“

Само преди седмица Здравко Василев категорично се разграничи от брат си Стоян Василев, който купи подпорната стена от “Главболгарстрой“. Мая Манолова и нейни привърженици се включиха на живо от плажа Алепу ии настояха за премахването му.

Това е първият протест на кмета на Бургас Димитър Николов, който не е бил забелязван да недоволства по същия начин срещу огромния кей, израснал пред резиденцията на Доган на Росенец

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране