12.01.2015 | 8:15
Снегът се завърна
169 снегорина са на терен в София

Студеният фронт, който нахлу тази нощ над Северозападна България, засипа столицата с нова покривка от сняг. В момента тя е няколко сантиметра в централните квартали.

169 снегопочистващи машини са на терен. Направена е обработка със смеси срещу заледяване на улиците, по които се движи масовият градски транспорт във всички 24 района на София, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Обработени са Южната дъга на околовръстен път. Фирмите, ангажирани със снегопочистването, са обработвали и на опасни и стръмни пътни участъци и мостове, на места е извършено и избутване на снежна маса.

В момента продължават обработки на улици в районите „Връбница”, „Витоша”, „Искър” и други. Направено е опесъчаване на планинските пътища на Витоша – Бояна – Златни мостове и Драгалевци – Алеко.

Към момента масовият градски транспорт се движи нормално по всички свои маршрути и градът е проходим при зимни условия. Шофьорите трябва да използват автомобилите си оборудвани за движение в зимна обстановка.

Днес преваляванията от запад на изток ще преминават в сняг, но още около обед ще започнат да спират и до вечерта ще спрат навсякъде. Температурите сутринта в понеделник ще са от минус 1 градус по високите полета до 7-8 по Южното Черноморие, гласи прогнозата на НИМХ-БАН.

Във вторник минималните температури ще са от около минус 4 по високите места до плюс 1 по Черноморието и Дунавската равнина, където ще духа слаб до умерен западен вятър. През деня максималните ще достигнат 5 до 10 градуса. Ще бъде слънчево, вятърът ще спре.

В сряда и четвъртък съществена промяна на времето няма да настъпи. Минималните температури ще бъдат от минус 3 до плюс 3 градуса, а дневните от 5 до 11. Сутрин на места в котловините и низините е възможно да се образуват мъгли, които до обяд ще се разсейват.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране