15.06.2016 | 21:40
Спал на дежурство полицай осъди МВР
Той успя да докаже в съда, че не е бил инструктиран, че дрямката е несъвместима със служебните му задължения

Полицай, заснет да спи почти час по време на дежурство, спечели дело срещу МВР. Той успя да докаже в съда, че не е бил инструктиран, че дрямката е несъвместима със служебните му задължения.

Полицаят е санкциониран с писмено предупреждение, че при второ нарушение ще понесе по-тежко дисциплинарно наказание, но и тази заповед на шефа на полицията в Асеновград е отменена от Административния съд в Пловдив като незаконосъобразна.

Никола Врагов е младши полицай в сектор “Охрана на обществения ред” в Асеновград. На 17 септември м. г. бил наряд заедно със свой колега, като двамата трябвало да патрулират със служебен автомобил. Колата била оборудвана с видеокамера и при преглеждането на кадрите ясно се вижда, че за времето от 4,30 до 5,28 часа Врагов спи на предната дясна седалка.

На това основание той е наказан от шефовете си с предупреждение от 3 месеца за проявената небрежност. Полицаят обаче оспорва заповедта в съда и успява да докаже, че започвайки работа в полицията, не е бил запознат с инструкция за реда и организацията за осъществяване на дейностите по контрол на пътното движение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране