27.02.2020 | 16:32
Спецсъдът прати в ареста жената на Васил Божков
Двама български прокурори са отишли в ОАЕ да обсъждат екстрадицията на хазартния бизнесмен

Апелативният специализиран наказателен съд реши, че жената до хазартния бизнесмен Васил Божков – Елена Динева, трябва да остане в ареста, съобщи БНТ. Според съдебния състав тя може да укрие и унищожи доказателства и да повлияе на свидетели и по този начин да попречи на разследването.

Динева е обвинена за участие в организирана престъпна група. На въпрос дали ѝ е ясно обвинението спрямо нея, жената отговори: „При обвиненията като моите – толкова общи, нали знаете какво очаквам от съда в момента…Всичко“.

Пред седмица спецсъдът пусна на свобода Елена Динева срещу гаранция от 1 500 000 лева. Определението беше обжалвано и от двете страни, като прокуратурата настоява тя да остане за постоянно в ареста. Жената до Божков е съдружник с голяма част от другите участници в твърдяната престъпната група. На 29 и 30 януари при претърсване в дома ѝ са иззети телефони, компютър и дискове с документи и отчети на хазартните фирми.

Основният свидетел на прокуратурата по обвинението срещу Божков – Цветомир Найденов, е дал показания тази сутрин отново. От думите на прокурора стана ясно, че в разпита си дългогодишният съдружник на хазартния бизнесмен заявява, че Динева е знаела за убийствата и изнасилванията, по които се води второ разследване.

Паралелно с това от държавното обвинение съобщиха, че двама прокурори от Върховна касационна прокуратура са били на двудневно работно посещение в Обединените арабски емирства. На среща в Бюрото на Главния прокурор на ОАЕ в Абу Даби българските представители са обсъдили възможността за подписване на меморандум за сътрудничество между прокуратурите на двете страни. Разговаряно е и за екстрадицията на Васил Божков.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране