05.04.2015 | 13:22
Спирачките на камиона от Върбица отказали
Жена загина, друга е в кома след тежката катастрофа станала вчера вечерта

Тежък пътен инцидент помрачи днешния празник Цветница. 56-годишна жена на име Радка Иванова почина на място. Друга пътничка е в кома и се бори за живота си, след като камион безмлако не се  преобърна при Върбишкия проход.

14 жени, една от които на 17 години и шестима мъже са били откарани спешно в болница. Загуба на управление на камиона, натоварен с 37 души, е довела до катастрофата. По данни на МВР те са берачи на пролетни билки и са се връщали от работа. Причина за катастрофата, по първоначална информация, е техническа неизправност- спирачките на камиона отказали.

50-годишната жена, която е пострадала най-тежко, е с травма е на черен дроб, със сериозна кръвозагуба и травма на главата. Тя е в кома, на изкуствена вентилация. В ортопедично отделение са настанени 11 мъже и жени – всички са фрактури на различни части от тялото. Все още са в шок от тежкия инцидент.

Работниците са били наети да берат див чесън в гората. Повечето от тях участвали ежегодни в събирането на билки. Надницата им не надвишавала 10 лв. на ден. От Областната инспекция по труда съобщиха, че са се самосезирали и започват проверка по случая. От МВР пък тепърва ще установяват броя на пътувалите в каросерията на камиона.

Местните разказаха пред нашата камера, че много от жителите в региона за заминали да работят в чужбина. Останалите у нас едва намират препитание – обикновено сезонно. Не отказват работа, тъй като бедността е всеобщ проблем.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране