24.09.2019 | 11:34
Спират административно освобождаването на убиеца Полфрийман
Днес внасям искане за възстановяване на делото, закани се бащата на убития Андрей Монов. "Атака" пък организира протест срещу съдията Калин Калпакчиев

“Още с отварянето на деловодството в съда ще внеса искане за възобновяване на делото срещу убиеца на сина ми – Джок Полфрийман”, съобщи пред bTV бащата на убития от Полфрийман студент Андрей Монов – Христо Монов.

„Двама от съдебния състав се скриха позорно след освобождаването на Полфрийман – допълни Монов. Очаквах Калпакчиев (б.р. съдия Калин Калпакчиев) да застане пред мен и да ми обясни решението си, но той се скри – това е малка, мръсна душица! Този съдебен състав сложи огромен позор върху съдебната система. Баща ми, който беше най-добрия дърводелец в Белослатинския район, казваше – “Виж тая тълпа, не е добра, ще се изметне” – така е и с този съдебен състав – лош, некачествен материал!”.

„Надявам се, че друг състав на българския съд няма да се съобрази с решението за освобождаване на Полфрийман, и затова ще искам възобновяване на делото. При внасянето на жалбата с искане за възобновяване на делото, съдът е длъжен да върне Полфрийман в затвора отново и по този начин да се спре определението за освобождаването му“, уточни Монов.

Думите му са, защото днес, в първия работен ден след празниците, Полфрийман може да се сдобие с паспорт и да бъде окончателно освободен. След като го пуснаха от затвора, той бе настанен временно в центъра за чужденци в Бусманци, поради липса на редовни документи за самоличност.

“Българският хелзинкски комитет е платил таксите за регистрация на сдруженията на Полфрийман – смятате ли, че това е от самарянска мотивация?”, допълни Монов и допълни: “Търсете парите, те ще разкажат всичко”.

„Всичко, което Полфрийман е правил в затвора, е написано и направено от БХК“, възмути се Монов. Той каза още, че това е практика на председателя на Красимир Кънев, който по този начин се издържа.

“Социопатите не се поправят. Например, Американската психиатрична организация казва, че когато социопат-убиец се върне на свобода, той задължително ще извърши ново убийство. Преди да убие Андрей, Полфрийман е наръгал други две момчета отново по Нова година, но е бил непълнолетен и затова има чисто съдебно минало”, съобщи още Монов.

„Изненадан съм, че освобождаването е извършено толкова предсрочно – в практиката обикновено това се извършва в последните 1-2 години от присъдата, но цели 8 години е нечувана съдебна практика. Тайничко го освободиха, мръсниците така действат – заседанието е било в понеделник, а е оповестено в четвъртък – чакали са да дойдат екипи на австралийската телевизия, за да снимат”, допълни Монов.

“Когато задържаха Полфрийман, пред съда той поиска да бъде пуснат, за да си оправи прическата; той и до момента не е признал, че е убил; този човек няма съвест и съм сигурен, че ще убие пак”, твърди Монов.

„На 26.09. от 18.00 ч. на пл. „България“ ще има национален митинг, на който хиляди граждани ще излязат на протест срещу безумията в държавата“, завърши Монов.

Още днес обаче „Атака“ организира протест пред Съдебната палата с искане за оставката на съдия Калин Калпакчиев и поправки в закона, които да не позволяват подобно предсрочно пускане на свобода на осъден за убийство.

Също днес от ВМРО ще внесат във Висшият съдебен съвет искане за дисциплинарно производство срещу съдия Калпакчиев.

Днес, в първия работен ден след празниците, Полфрийман може да се сдобие с паспорт. След като го пуснаха от затвора, той бе настанен временно в центъра за чужденци в Бусманци, поради липса на редовни документи за самоличност.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране