30.06.2016 | 0:01
Спирките на депутатката от ГЕРБ били извън стандарта
Общината си иска парите обратно
Ирена Коцева

Сметната палата и Държавната финансова инспекция са започнали проверки в Центъра за градска мобилност, каза вчера кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя допълни, че очаква пълно съдействие от работещите в общинската структура.

Кметът се похвали, че при вътрешния одит на обществените поръчки в общината за 2015 г. и началото на 2016 г. са открити нарушения само при три процедури. Вече е готова и техническата експертиза за навесите на спирките, заради изграждането на които беше отстранено ръководството на Центъра за градска мобилност, зам.-кметът по транспорта Любомир Христов подаде оставка, а депутатът от ГЕРБ Ирена Коцева напусна парламента. От експертизата става ясно, че има сериозни несъответствия между изпълнението и заложените технически параметри в договора и изискванията на ЦГМ. Фандъкова е поискала договорът на изпълнителя да бъде прекратен, като цялата дадена сума бъде върната.

“Ако изпълнителите не се съгласят на това, ще се заведат дела, за да може да се претендира цялата сума, което договорът напълно позволява”, добави кметът. След резултата от техническата експертиза Фандъкова е поискала и освобождаването на председателя на комисията, която е приемала спирките.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране