08.02.2015 | 10:39
Станишев го гризе съвестта: Подарил на Местан постове „в повече“
БСП била "жива партия"

„Хората в БСП трябва да имат самочувствието, че сме направили много при управлението на Орешарски. Намирайки се в опозиция, БСП е в добра позиция да развие каузата си. Коалицията не може да продължи много. В програмата на управляващите няма амбиция”, обяви бившият лидер на Столетницата Сергей Станишев пред bTV.

„Правителството в момента е правителство на статуквото и те си купуват време. Това вече го виждат хората. Скоро говорих с един познат, който гласува за управляващите. Сега ми каза, че е излъган. Това е. Хората разбират ситуацията”, добави Станишев.

„БСП е жива партия с множество хора вътре. Съгласен съм, че трябва да работим за периферията около твърдото ядро в БСП. Това казах и на семинара, че трябва да имаме разказ за всеки град, за всеки човек. Ръководството на партията разбира, че за да има добри резултати, трябва да се търси диалог с обществото. Така ще се постигне по-доброто”, добави той.

„АБВ отчаяно се нуждая от лява идентичност. И те, и другите парите около ГЕРБ опровергават всичко, което говориха през годините. Сега те паркираха при други съдружници, при други политически организации, които гарантират мнозинството. АБВ дължи отговори на много въпроси, защото изневериха на обещанията си. АБВ е брошка на ревера на Бойко Борисов”, сподели още Станишев.

„За 1 млрд. лева заем хората протестираха срещу Орешарски, а сега се взимат 8 млрд. лева и нищо. 1120 лева ще струва на всеки българин този заем. Ако така продължи управлението през следващите 4 години, всеки българин ще финансира спокойствието на кабинета на Борисов с близо 5000 лева”, каза още бившият лидер на БСП.

Станишев разкри още, че не е искал да става премиер, а е можел да направи това. Той съжалява, че по време на управлението с ДПС партията на Лютви Местан е получила повече политически постове, които са били непропорционални на тежестта на партията в политиката.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране