01.07.2016 | 9:01
Станишев скастри Хекимян: В телевизионните ви театри не играя!
Нямам кристално кълбо, за да видя гражданските протести през 2012 г., категоричен е екслидерът на БСП

Лютви Местан се опита да притисне екслидера на БСП Сергей Станишев в ефир.. Той зададе въпроси към гостуващия в студиото на БиТиВи председател на ПЕС за назначенията по времето на кабинета Орешарски, за това дали е бил обещан сектор сигурност на ДПС, както и за последващото напрежение в страната. Местан постави и въпроса влизал ли е в договорки през 2012 г. Станишев.

В телевизионните ви театри не играя. Ако имате други въпроси, да продължим нататък, бе твърд Станишев, който по всякакви начини се опита да отклони въпросите.

Той все пак обаче изтъкна, че не е участвал в никакви договорки, както и че няма кристално кълбо, през което да види, че ще има гражданско напрежение.

Лидерът на ПЕС коментира и евентуалното излизане на Великобритания от ЕС след Брекзит.

Никой не може да каже на 100 процента излиза ли Великобритания от ЕС. Това е най-лошият израз на тази политика, която мразят хората. Преди години Камерън отвори кутията на Пандора със заявката си за референдуми и накрай си плати сметката, тъй като раздели дълбоко Великобритания, нанесе икономически щети и отдели де факто Великобритания от Европа, смята екслидерът на БСП.

Борис Джонсън пък беше принуден да каже, че няма да се кандидатира. Политиканите си плащат сметките. Но пролича, че има и отрезвяване и хората в Англия се питат какво ще загубят. Тези, които агитираха за излизането от ЕС, после смятат, че ще си запазят позициите на общия пазар, но няма да го запазят. Говорих с много англичани, които са тежко разочаровани. Европа разбира, че това е тежък популизъм, който няма общо с действителността. В Европа сме малки и само заедно можем да успеем, посочи екслидерът на червените.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране