05.02.2015 | 22:41
Старец и котка ядоха отровен кренвирш, котката умря
Съпругата намазала колбаса с миша отрова да изтребе плъховете, но мъжът не знаел и отхапал от него

Пенсионер от Дупница е закаран по спешност в токсикология в „Пирогов”, след като изял кренвирш, намазан с отрова за мишки. Инцидентът станал в ж.к. „Бистрица”. Съпругата на 60-годишния Емил Костов от Дупница намазала кренвирш с отрова за мишки, за да го сложи за примамка на гризачите, които нападнали дома им.

Оставила го на масата за минутка, в този момент Емил влязъл в кухнята и отхапал от кренвирша, съобщава struma.bg. Мъжът веднага усетил, че мирише отвратително, усъмнил се, че нещо не е наред, и дал една хапка на домашната котка, която веднага умряла.

Съпругата на Емил, като разбрала какво се е случило, припаднала. Мъжът успял да запази спокойствие, обадил се на тел. 112 и извикал екип на Спешен център. Линейката пристигнала за минути и Емил Костов е закаран в интензивен сектор на общинската болница в Дупница. След направени изследвания на мъжа, чиито показатели не били добри, той е транспортиран с линейка за токсикологията в „Пирогов”.

Съпругата му е в шок, вайкала се и плачела, че вместо мишките в дома си, е натровила съпруга си, като оставила за минутка опасния кренвирш на масата.

Емил Костов е работил преди пенсионирането си във фармацевтично предприятие.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране