02.06.2019 | 0:16
Стефан Данаилов: Най-страшното за един актьор е да напусне сцената
"Обичам жените, винаги съм ги обичал и уважавал, но не съм плейбой"

Завръщане, възкръсване, ново начало. Той отново е на театралната сцена след петгодишно отсъствие. Живата връзка и усещането за дихание, което идва и от двете посоки отново са тук. За първи път в ролята и на режисьор на професионална постановка.

Ролята ми не е централна, а героят ми се движи в количка, но се радвам, че съм на сцената, споделя Стефан Данаилов пред БНТ.  „Не бях в състояние да играя дълго време, но когато прочетох пиесата, нямаше как да не приема. Още повече че при представянето на книгата си, обещах на хората, че отново ще играя“, разказва обичният актьор и допълва:

„Мери никога нямаше да ми позволи да се отделям толкова дълго от сцената.“

За пиесата поканил бивши студенти и репетирали в дома му. Притеснявал се за партнирането си с Аня Пенчева, защото с жена се работи трудно, но Аня се оказала желязна, истински войник. Публиката в Димитровград и Петрич вече имала честта да гледа представлението и реагирала много радушно:

„Плакахме, смяхме се, защото пиесата разказва за последното представление на една актриса, а актьор да напусне сцената е много страшна работа.“

Не съм зависим от никого, моето приятелство е завинаги, но най-близките ми приятели починаха – тези, с които можех да си говоря спокойно. Тъжно ми е, че когато имам най-много нужда да си говоря с някого, а него го няма, казва актьорът. Напоследък обича да има млади хора около себе си. Затова и репетира със студентите си вкъщи.

По-млад, по-висок и по-талантлив съм от Ален Делон, реагира с ирония на вечното сравнение между двамата Данаилов. Не обича да го наричат плейбой:

„Обичам жените, винаги съм ги обичал и уважавал, но не съм плейбой.“

Очаква сина си Владимир и съпругата му на премиерата на „Актрисата“. С гордост разказва, че следва медицина и след 7 години той ще бъде д-р Данаилов:

„Никога не съм отказвал да му дам името си и винаги съм помагал. Тази история в риалити предаванията беше убийствен, много тежък момент за мен и Мария“, с горчивина разказва Ламбо.

Продължава да мечтае. Най-вече за морето:

„Ако не мечтае човек – какво му остава? Не може да се живее само с миналото.“

След интереса към книгата и пиесата, предстои филмов проект. Ролята му е малка, но много хубава. Щастлив е, че още усеща любовта на зрителя.

„Най-страшните възможни неща ми се случиха през тези 5 години. Но няма да им се дам. Връщам се към живота“, категоричен е Стефан Данаилов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране