09.08.2019 | 18:34
Стоичков: В Реал (Мадрид) щях да получавам три пъти повече
Рамон Мендоса ми даде чек, който скъсах, разказа Камата

Легендарният нападател на Барселона и националния отбор на България Христо Стоичков разказа пред “Мундо Депортиво” за три интересни случки от периода си на “Камп Ноу”.

За предложението от Реал (Мадрид)

Можех да играя в Реал Мадрид. Рамон Мендоса ми даде чек, в който ми предлагаше три пъти повече от това, което вземах в Барса. Взех го и го скъсах. Казах му, че бих играл в Реал единствено ако Джосеп Луис Нунес е президент и ако “Камп Ноу” се премести в Мадрид.

За загубения бас от Йохан Кройф

Викаше ми “копеле” (cabron) на галено и постоянно ме провокираше, за да се мотивирам. Веднъж, преди един мач в Тенерифе, ми каза: “Да се хванем на бас за 100 хиляди песети, че утре няма да вкараш два гола”. Приех облога. Открихме резултата, но Михаел Лаудруп вкара първото попадение. Аз се разписах за 2:0 преди да свърши първата част. В самото начало на второто полувреме видях номер 8 на таблото – смени ме и не ми даде възможност да се опитам да отбележа за втори път.

За обещанието на Йохан Кройф

Малко след като пристигнах в Барселона, Кройф ми каза: “Оттук нататък ще работя с теб до деня, в който спечелиш Златната топка. В същия ден ще престана да работя с теб и няма да се налага да ме търпиш. Започна да ме мотивира на всяка тренировка. Казваше ми как да ритам с левия крак, с десния крак…беше си роден мотиватор. В деня след като получих Златната топка, беше сряда, влязох в съблекалнята щастлив и всички ме поздравяваха, а той не ми каза нито дума. Нито на следващия ден или този след него. Дойде събота – денят на мача. Във всичкия си яд вкарах два гола. След мача го попитах: “Тренер, какво има?” А той ми отвърна: “Очаквах повече от една Златна топка”. Такъв си беше Йохан.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране