21.11.2019 | 22:46
Стойчо Младенов: 90% от треньорите ни са мижитурки
Според него Наско Сираков може да замести Боби Михайлов като президент на БФС

Неприятно определение за голяма част от българските треньори даде един от емблематичните представители на професията у нас Стойчо Младенов. Причината за думите на легендата на ЦСКА са отношението към неговите колеги от страна на клубните ръководители и тяхното примирение с факта, че по всяко едно време без последствия може да бъдат отстранени от поста.

“Във футбола две неща са важни – ръководителят и старши треньорът, който е всичко в клуба, той отговоря за всичко. Особено в страни, в които инвестират много пари. В България какво се получава? При нас старши треньорът е господин никой. Не ми се иска да обиждам колегите, но 90% от тях се превръщат в мижитурки, защото не си отстояват името и авторитета.

Искам да отправя апел към господин Бойко Борисов и министър Красен Кралев – да узаконят професията “треньор”. Да направят така, че треньорът да има права. Боби Михайлов и ръководството на БФС не сториха абсолютно нищо в тази насока, а това е бич за българския футбол. Треньорът отговоря за развитието на футболистите. Защо сега на Почетино му плащат обезщетение? Защо правилата у нас са коренно различни от тези в западния футбол”, заяви Младенов на пресконференция в пресклуб „България“.

Наскоро той бе обявен за треньор номер 1 на Казахстан за 2019 г. С бившия ни национален селекционер начело “Кайсар” спечели турнира за купата на бившата съветска република.

“В България се допускат треньори без лиценз да работят. Той може да е много добро момче и да разбира футбола, но трябва да има документ. Това говори и за нивото на ръководителя на футболния съюз, и за нивото на шампионата. Имаме премиер, който е влюбен във футбола, но не се възползваме от това”, каза още Младенов.

Според него Наско Сираков може да замести Боби Михайлов като президент на БФС, но в управата трябва да има представител и на държавата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране