18.09.2019 | 1:00
Стотици българки са изнудвани с порно
Баща платил 20 000 лева, за да не пуснат скандални фотоси на дъщеря му с трима мъже

Стотици българки, заснели се в еротични и порнографски фотосесии с партньорите си, впоследствие са изнудвани, че тези кадри ще бъдат разпространени в интернет. Само за последните няколко месеци в МВР са подадени над 80 жалби.

Над 90% от изнудваните са жени. В повечето случаи дори не се касае за пари – разочарован бивш любовник се опитва да върне партньорката, заплашвайки, че ще я дискредитира. Има регистрирани обаче и случаи на финансово изнудване. Неотдавна бащата на разкрепостена варненка платил сумата от 20 000 лева, за да не видят бял свят нейни втрещяващи порно фотоси с т,има мъже, заснети докато тя очевидно е била под влияние на алкохол и наркотици. Съветът на полицаите е в никакъв случай да не се поддавате на рекет, а да сигнализирате в МВР-

Получаваме стотици сигнали за порно отмъщения в интернет, призна пред Би Ти Ви и началникът на отдел „Киберпрестъпност“ към ГДБОП Явор Колев. Той отбеляза, че е хубаво наличието на обществена нетърпимост към подобен тип действия, какъвто е случая с разпространението на вулгарни лични интимни снимки на приятелката на един кандидат-кметовете на София.

„Този тип киберотмъщения, при които бивши партньори публикуват интимни видеа на жени, са изключително опасни и техните жертви стават обект на тормоз, изпадат в много тежко състояние и могат да бъдат докарани до самоубийство“, заяви Колев.

По думите му, изключително важно е да се възпитават децата на „киберхигиена“, за да не се стига до подобни случаи. „Така, както ги възпитаваме да се държат прилично в реалния свят, трябва да ги научим, че и онлайн поведението им има последствия“, каза началникът на отдел „Киберпрестъпност“ към ГДБОП.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране