11.10.2020 | 9:11
Строи ли Веселин Марешки в Морската градина във Варна? (видео)
Багери в парков имот провокираха протест

Багери и строителни работници в имот в Морската градина на Варна събудиха протестен гняв. Демонстрацията е насрочена за неделя в 11 часа, като хората се събират край Делфинариума. За строителното раздвижване информира в петък „Дневник“.

Според медията теренът е собственост на „Марешки недвижими имоти“. „В наследствен имот на именития варненски архитект Дабко Дабков в Морската градина се строи! Интересното е, че сегашният собственик на имота е скандалният варненски бизнесмен и политик Веселин Марешки. Не на багерите в парка! Не на строежите в Морската!“, се казва в анонса за протест, разпространяван из социалните мрежи. В Морската градина е забранено да се строи.

Всъщност имотът се намира в местността „Салтант“, която е пълна с частни парцели, реституирани през 90-те години на миналия век. Собствениците в „Салтанат“ твърдят, че районът не е парк, макар за мнозинството от варненци да е точно парк. Най-вероятно свързаната със зам.-шефа на парламента фирма осъществява ремонт на съществуваща сграда – такава дейност е разрешена и отваря вратичка за постройки от всякакъв род. Според „Дневник“ обаче в непосредствена близост до основната висока сграда се строят още две едноетажни, които не са отбелязани в кадастъра като съществували по-рано.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране