18.05.2020 | 23:42
СУ масово ще приема без изпити
Изпити ще има само по биология и химия за специалностите "Медицина" и "Фармация"

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ на практика отмени кандидатстудентските си изпити за това лято. В 116 от 118 бакалавърски програми ще се влиза с оценки от матурите.

Изпити ще има само по биология и химия за специалностите „Медицина“ и „Фармация“. Ще се наложи и провеждането на препитване по математика  за специалностите във Факултета по математика и информатика, Физическия и Стопанския факултет. С оценките от изпитите по биология и химия кандидат-студентите ще могат да кандидатстват и за специалности в Биологическия факултет, Факултета по химия и фармация и Физическия факултет. Приемът в специалността „Право“ ще става с оценката от държавния зрелостен изпит по български език и литература и общия успех от дипломата за средно образование.

Кандидатстудентският изпит по химия е на 14 юни, по биология – на 20 юни, а по Математика II – на 21 юни.

Кандидат-студентите, които до този момент не са подали заявления за явяване на изпит, могат да се регистрират в срок до 10 юни единствено чрез електронната система на адрес: https://online.uni-sofia.bg с линк от главната страница на университета – http://www.uni-sofia.bg.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране