24.10.2020 | 17:56
Свалиха карантината от Борисов и бившата му пиарка
Премиерът бе в изолация заради положителния тест на Николай Нанков заедно с още трима министри

Столичната регионална здравна инспекция отмени карантината на министър-председателя Бойко Борисов и бившата му пиарка Севделина Арнаудова (сега служител в централата на ПП ГЕРБ) след отрицателни резултати на PCR тестове в два последователни дни, съобщи БГНЕС.

Според правилата, разписани в заповедите на МЗ, те трябваше да останат 10 дни в карантина, дори и с отрицателен тест. „Изключения от правилото“ в последните дни регистрираха и президентът Румен Радев и външната министърка Екатерина Захариева, за която даже не е известно да си е правила тест, след като е била контактна със заразено лице – белгийската си колежка, която от миналата седмица е в интензивно отделение.

Вчера СРЗИ наложи карантина на всички близки контактни лица на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков, след като той даде положителен тест за COVID-19. Сред тях бяха премиерът и трима министри.

След положителен тест за COVID-19, на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е наложена изолация в домашни условия. Съгласно заповедта на здравния министър на  карантина подлежат всички близки контактни лица на зам.-министър Нанков. Същите са установени, информирани и предстои да им бъдат връчени предписания – пише в съобщението на РЗИ. – Информираме ви, че сред контактните лица са и министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министърът на финансите Кирил Ананиев, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, както и Севделина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.“

Засега СРЗИ не дава информация за резултатите от тестовете на министрите Ананиев, Танева и Аврамова, въпреки че е била изрично запитана от bTV.

Арнаудова, макар вече официално да не е пиар на Борисов и да работи в партийната централа, продължава да ходи с Борисов и да стриймва неговите пътувания с джипката и срещите му с трудови колективи и хора по села и градове.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране