02.08.2019 | 0:01
Свинете ми го говорят
Без пари ли е станала тая работа с Алена, или все пак се е пречупила да приеме възнаграждение за хубавото послание?

Има една категория хора, на които не се сърдим, когато ни приказват врели-некипели, дори ги поощряваме. Те, общо взето, работят по модела – „магия, светлина, красота, емоция, дай пет лева“. И ние се смеем и отваряме сърцата си, а някои от нас наистина дават и по пет лева – за здраве и късмет, и пак да ни поприказват приятни небивалици.

Но този тип хора понякога приказват врели-некипели с определена насоченост – пак има магия и светлина, ама има и още нещо.

Попаднахме на страхотна статия във в. „България днес“ с послания от астроложката Алена по актуалната тема с чумата по свинете – веднага си преписахме важните пасажи! Прочетете ги и вие и ни кажете как мислите – без пари ли е станала тая работа, или все пак се е пречупила да приеме възнаграждение за хубавото послание?

***

Светлана Тилкова-Алена: Ретроградният Меркурий ще отмъсти жестоко на стопаните, които в момента укриват заразените си прасета от властите.

Интересно е да търсим връзка между Годината на Глигана и чумата по свинете, но глиганът не е канибал, тъй че не той е причината за смъртоносната епидемия. Глиганът в съчетание с Юпитер обаче ни разкрива дали и до каква степен епидемията е могла да бъде спряна и дали разпространението ѝ в България е естествено.

Планетите ни разкриват, че е възможно някъде заразата при промишленото отглеждане на свинете да е умишлена, диверсия, дали заради лична мъст на служител, дали с политически цели заради местните избори, това не може да се каже. И вместо да си спомним повелята на Глигана, изискващ от всеки от нас, но и задължаващ ни да живеем без притворство, лицемерие, злост, да бъдем почтени в мислите и делата си, за да не търпим съдбовни наказания, ние сторихме обратното. Много от заразените животни са нерегистрирани, за да не плащат стопаните държавната такса от 15 лева, не е висока, но защо да не „прецакаме държавата“. Хитринка, довела до разпространение на болестта. Хитринка, която Глиганът забранява и наказва.

Напомням, че случващото се е в момент на ретрограден Меркурий, чието действие приключва на 1 август. Всички действия на некоректните стопани, а и на отговорните чиновници, дори на ниво правителство, заради ретроградното движение на планетата ще се върнат като бумеранг върху тях самите. Защото заради Меркурий, Глигана и Юпитер жертви на добре отлежалия суджук със сланина дори след година може да се окажат техните близки, приятели, роднини, които са благоволили да се облажат от тайно скътано месо.

Глиганът в съчетание с Юпитер ни разкрива дали и до каква степен епидемията е могла да бъде спряна. Първата официално достигнала до нас информация за съществуването на африканска чума и засегнати свинеферми в десет европейски държави е 31 август 2018 година – дата, разкриваща, че с крайни решения, съгласно все още властващата Година на Кучето, може да бъде блокирано разпространението на заразата. Шансът е пропилян. Овластените държавни институции са подходили чиновнически отговорно, но фактически безотговорно към проблема. Вината за случващото се търси в странични фактори, в дивите прасета, а не в стопаните, отглеждащи прасета, предимно нерегистрирани, за да не си развалят кметовете слуката със своите избиратели, че местните избори чукат на вратата! На 12 юли 2019 г. – Година на Глигана, ден на неподходящи познанства, грешни съвети и обща вибрация на трудности, породени от странични фактори, започна да се разраства проблемът и да се множат по неведоми пътища заболелите животни. Има проклятие във всичко това, да, има го, но не заради Годината на Глигана, а заради отказа на стопаните тарикати да признаят, че има необявени животни, а когато бъдат открити, бързо да ги колят и замразяват. Тези хора си имат свои правила, нищо че са вредни и за тях самите и задължително в един момент ще паднат в капана на собствените си действия.

1 коментар

  1. Венко Венков каза:

    Жалко, много грозно и жалко! На територията „българия“, не останаха стойностни хора, а само лош мат’рял!!! Много интересно в случая е, кои точно прасета, са говорили на ухото на тази астроложка!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране