11.04.2016 | 21:51
Тайландка е била осъдена да прекара 141 078 години затвор
"Индипендънт" състави списък на куриозно дълги съдебни присъди

Тайландка е била осъдена да прекара 141 078 години в затвора, показва проучване на британския „Индипендънт”. Те публикуваха списък с куриозно дълги присъди.

„Обикновено обществото протестира в случаите, когато присъдите са прекалено кратки в сравнение с извършеното престъпление. Но понякога има и толкова куриозни присъди, че трябва да се замислим”, пишат от „Индипендънт”.

В класацията води Чамой Типясо от Тайланд, която през 1989 г. е била осъдена да излежи цели 141 078 години в затвора. Тя е съдена за данъчна измама, която е ощетила 16 231 души с близо 2 млн. паунда. По-късно законите в Тайланд са променени и присъдата на Типясо става 20 години, тъй като това е максимумът за данъчна измама.

На второ място е Отман ел-Гнауи от Испания, осъден на 42 924 години затвор заради атентатите в Мадрид от 2004 г. На практика, обаче, испанските закони позволяват най-много 40 години затвор.

Американецът Чарлз Скот Робинсън е осъден на 30 000 години затвор за блудство с малолетни. Съдията по делото се подсигурил престъпника никога да не излезе от затвора, като е присъдил по 5000 години на всяка от шестте жертви на Робинсън. В съдебното решение е допълнено, че присъдите ще се излежават само последователно, а не едновременно. Най-ранната дата за обжалване е когато Робинсън стане на поне 108 години.

Друг куриозен случай е този на Дарън Беналфорд Андерсън, който трябва да излежи 11 250 години присъда за отвличането и насилването на възрастна жена. Датата на освобождаването му е през август 19 746 година. Андерсън е един от късметлиите, защото успял да свали цели пет века от присъдата си по време на обжалването, посочва “Индипендънт”.

Рекордът за най-дълга излежана присъда е на Пол Гейдел Младши, който излежава присъдата си от 68 години и 245 дни за непредумишлено убийство на 73-годишен мъж. През 1911 г. Гейдел задушил с хлороформ гост в хотела, в който работел. Два дни по-късно е заловен и е осъден на от 20 години до доживотен затвор.

69 години и 245 дни по-късно Гейдел е пуснат от затвора. По-рано, по време на 68 му година в затвора, той спечелил обжалването и можел да напусне, но решил да не го прави, защото цял живот е живял зад стените на затвора.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране