08.10.2020 | 22:52
Тайната коалиция между ГЕРБ и ДПС в действие: Евродепутатите на Доган не подкрепиха резолюцията на ЕП
На думи депесарите са опозиция на правителството на Бойко Борисов

Групата на либералите „Обнови Европа“ в Европейския парламент изрази подкрепа за приетата днес резолюция за състоянието на правовата държава и основните права в България.

Резолюцията е силно послание за съпричастност с българите и техните основателни искания. Гласът ви е чут, ЕП ви вижда, заяви румънският евродепутат от „Обнови Европа“ Рамона Стругариу.

„Обнови Европа“ подкрепя призивите за независимо правосъдие, мерки срещу корупцията и прането на пари, защита на медийната свобода, за правото на мирен протест.

Либералите осъждат употребата на сила, особено срещу протестиращите и журналистите, както и словото на омразата и дискриминацията срещу малцинствата.

Посланието на либералите, публикувано и на официалната им страница в интернет, обаче контрастира с вота на българските евродепутати от ДПС, които са част от групата.

При гласуването днес в Европарламента мнозинството от „Обнови Европа“ подкрепи резолюцията. Но 12 от либералите са се въздържали при вота – и сред тях са всички български евродепутати в „Обнови Европа“ – Искра Михайлова, Илхан Кючюк и Атидже Алиева-Вели.

Това е поредното явно доказателство за тайната коалиция между ГЕРБ и ДПС. На думи депесарите са опозиция на правителството на Бойко Борисов. На практика обаче, при гласувания в Народното събрание те винаги подкрепят предложенията и позициите на явните управляващи. Същото е случи и днес в Европейски парламент.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране