04.12.2020 | 11:30
Танева: Водна криза в Бургас няма да има, вярвам на кмета и на Ревизоро
Стартирала е процедурата по административен ред за язовирите Ахелой и Порой да бъдат предоставени на общината за питейни нужди, каза тя

Водна криза в Бургас няма да има. Вярвам на кметът на Бургас Димитър Николов и на екоминистъра Емил Димитров, а по отношение на това, което се изисква от системата на земеделието да подкрепим областния град в тази ситуация, сме го направили. Язовирите Ахелой и Порой ще бъдат предоставени за нуждите на общината. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Специално за документацията на язовирите Ахелой и Порой за промяна на предназначението за задоволяване на нуждите на Бургас от питейна вода нещата са процедирани по административен ред, тъй като става въпрос за прехвърляне на отговорността по тяхното стопанисване и управление, добави тя.

„С министър Емил Димитров се чуваме често, но не знаех, че е бил болен от COVID-19. Известно време не му се бях обаждала, а малко преди да се разболее, имахме работна среща, която продължи два часа и половина. Дебатите бяха за различните позиции между двете министерства по няколко теми“, заяви Танева.

„Министерството на земеделието и това на околната среда и водите имат общи теми, наредби, които взаимно се гласуват. Интересът на индустриалното земеделие с политиките за околната среда не винаги намират лесно общ език“, добави тя.

След като водещият Антон Хекимян я пита защо обвързвате неговите думи, че предстои водна криза в Бургас с това, че той е прекарал COVID-19, тя изтъкна, че причината за това е, че не го била чувала и след заболяването си очевидно бил много притеснен, защото мислел, че има забавяне и бил твърде емоционален.

„Всички мерки за осигуряването на необходимите количества вода за земеделието и при него за управляване на водните ресурси се вземат. Всичко ще бъде изпълнено така, както бе обявено“, уверява министър Десислава Танева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране