23.07.2015 | 12:26
Тъстът на Йордан Цонев плаши да изоре нивите до Силистар, събрал 1,2 млн. лв. от такса за вход до плажа
Георги Якимов бил разследван за фалшиви пълномощни и за съмнението, че така е придобил стотици декари в Странджа

Нивите до Силистар са си мои и мога да ги изора, мога всичко. Това каза тъстът на депутата Йордан Цонев – Георги Якимов пред камерата на Нова телевизия след като гръмна скандалът, че охранители наети от негова фирма, са упражнили насилие над турист, защото отказал да плати 10 лева, за да стигне до плажа.

„Не е вярно това. Не знам такова нещо. Аз вчера дойдох“, заяви Якимов. В неделя бягахте и се крихте, репликира го репортерът Цеца Алексова. Не е вярно, бях в Бургас, отговаря тъстът на депутата от ДПС.

„Не ме интересува Йордан Цонев! Да си гледа работата!“, възкликна Якимов, след като му зададоха въпроса дали политикът знае за далаверите му.

След като кореспондентът на Нова телевизия го пита докога ще продължава рекетът на гърба на обикновените хора, той обеща повече да не взема пари, но се закани да загради имотите си.
За 10 години взех 1,2 млн. лева, похвали се депутатският тъст.

Ако скандалният паркинг в Силистар някога се превърне в нива, властите ще търсят начини да решат проблема с паркирането до плажа. Той обаче няма право да си изоре нивите, тъй като са в защитена територия.

Кметът на Царево Георги Лапчев пък заяви, че никога никой не е получавал разрешение за търговска дейност на плажа Силистар. Като идваме да правим проверки, ги гоним, но когато ни няма, някой си позволява да застане на пътя и да каже „дай пари, за да преминеш“, обяснява градоначалникът.

Паркингът се оказва, че не е единственият повод за срещата на Якимов с прокуратурата. Имало е разследване за фалшиви пълномощни и за съмнението, че така е придобил стотици декари в Странджа. Някои от тях са на първа линия до морето, разказва журналистът Асен Йорданов.

„Абсурдното е това, че прокуратурата не образува наказателно производство срещу въпросната мрежа. Тук става въпрос за организирана престъпна група, защото са замесени адвокати и политици, които са се облагодетелствали. Изтекъл е обаче давностният срок. Той е 10 години от момента на извършването на престъплението“, добавя Йорданов.

1 коментар

  1. Калинка каза:

    Какво го правиш такова говедо?Само бой и е****н!!Убиването им е малко на тези ментарджии,върли мошеници,гьонсуратлии,тепегьозлии и лайнари!!Да не излязат от затвора!!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране