28.06.2016 | 11:21
Тъстът на Ментата с разрешение от НАП да рекетира на паркинг в Силистар
Георги Якимов крещи на журналистите: „За какво ще ме снимате? Хайде, гледайте си работата!“

Паркирането на плажа Силистар отново е платено. Табелите, които бяха поставени миналата година от Община Царево, че достъпът до плажната ивица е свободен, стоят. До тях обаче са поставени нови, които показват, че паркирането е платено, а тъстът на депутата от ДПС Йордан Цонев (Ментата) – Георги Якимов, който е собственик на терените около плажа, съобщава Нова телевизия.

Якимов видимо се ядоса на камерите и започна да крещи: „За какво ще ме снимате? Хайде, гледайте си работата!“. По четири лева са принудени да плащат туристите, за да стигнат до плажа.

Мениджърът на фирмата, която събира такса – паркинг, предпочете да повика подкрепление преди да отговори на въпросите на репортерката, а концесионерът на плажа Боян Монев се оплаква, че не можел да намери общ език с фирмата на паркинга.

„Обяснението им е, че са частни имоти и имат право да събират тази такса”, обясни Монев. Той писал писма до всички министри и получил отговор, че проблемът трябвало да реши Община Царево.

Пред камерата кметът на Царево Георги Лапчев обаче каза, че НАП е дал разрешение на фирмата да събира такса за паркиране в частния имот. Общината отговаря единствено да осигури свободен достъп от основния път до плажа, уточни той. Нов паркинг там не може да се изгради, защото е защитена територия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране