13.05.2021 | 9:52
Тая лисица не е умряла. Прави се на умряла
Тактиката на Борисов да е мил, любезен, е тактиката на ММА боец, който като види по-силен срещу себе си, гледа да го прегърне, за да няма разстояние да го удари, казва Васил Гарнизов
Радичков има един текст за една умряла лисица. Там здравият селски поглед казва – тая лисица не е умряла, прави се на умряла. Тактиката на Борисов да е мил, любезен, е тактиката на ММА боец, който като види по-силен срещу себе си, гледа да го прегърне, за да няма разстояние да го удари. Това заяви пред bTV антропологът Васил Гарнизов.

Повод за коментара му е вчерашното предаване на властта на “Дондуков 2”. Вече бившият премиер Бойко Борисов похвали предложените назначения от президента Румен Радев, а реверансът и смекчения тон бяха изненадващи предвид последните 4 години на непрестанни престрелки, основно задочно.

“В момента, в който Борисов смекчи реториката и започна да лавира, да хвали косвено президента и пряко неговите предложения, това е вече знак. В едно интервю наскоро каза, че ГЕРБ може да са първи, може да са и втори. Започва да си подготвя място – “Аз няма да позволя с мен да се случи това, което стана с Жан Виденов и Иван Костов. Няма да позволя да бъда демонизиран, изместен”, смята Гарнизов.

По думите му случилото се вчера показва, че около президента и противници на Борисов са склонни той да не бъде напълно изместван.

“Правилно е да се чете служебното правителство като послание на Радев към обществото – Искаме да вземем някакъв контрол на МВР чрез Бойко Рашков, който познава системата и да ограничи предварителното купуване на гласове. Минава и посланието, че личното деяния на Борисов ще се гледат под голяма лупа“, каза Гарнизов.

Според него е ясно, че няма да се пипа енергетиката, защото е избран човек на статуквото в система.

Той смята и че във външната политика също е избран министър, който е “дялан камък“ и вероятно по оста Българи-Русия няма да се задълбочават проблемите от последните скандали.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране