31.08.2023 | 10:31
Тази чалгаджийка се раздели с бившия си, а той й подхвърли дрога, за да я натопи
Историята, този път разкрита с подробности, провокира тъга, но и гняв в обществото с вързани ръце

Певицата Таня Боева, която неотдавна възроди кариерата си на музикалната сцена, се е разминала на косъм от обвинение за притежание на наркотици, което в миналото за малко да й коства свободата. А целта на поръчителя, в лицето на бившия й съпруг Михаил Бургуджиев, била да бъдат отнети родителските й права, пише България днес.

Кошмарът, изживян от изпълнителката и сина й, крие заплахи, както и замесването на близо 15 души – наети, за да я следят и тормозят.

Историята, този път разкрита с подробности, провокира тъга, но и гняв в обществото с вързани ръце.

Припомняме, че с Мишо, както го наричат близките, тя стига до развод, а кулминацията е не само ударите от негова страна, но и постоянното напрежение, за което се грижи нейният свекър. Сагата започва през 2017 година. По случая тя разкрива шокиращи факти – дълго премълчавани с надежда за законовото наказание на извършителите, провокирана от множеството примери на домашно насилие от последните седмици. В началото тормозът представлявал физически нападки вкъщи от страна на мъжа й.

Заради популярността си певицата не се решавала да подаде жалба в полицията и само се молела адът да свърши по-бързо, докато нейни приятели не разкриват публично, че тя редовно плачела на рамото им, след като партньорът започнал все по-често да се връща пиян у дома си.

Последвали скандали и чупене на посуда и шамари. Таня Боева на няколко пъти се появявала цялата в синини и хематоми от ръката на Бургуджиев, което я накарало да събере сили и да избяга от този ад. Тогава обаче кошмарът се задълбочил със заплахи по телефон, в социалните мрежи и лични посегателства. „Разполагам със записи на заплахите срещу мен, които съм предоставила на компетентните органи. Смятам, че тези хора са способни на подобно нещо.

Жалко, че се стигна дотам, тъй като с Мишо имаме син, живяхме заедно 18 години, повечето от които бяха наистина изпълнени с уважение и любов… Днес има огромно ожесточение срещу мен от негова страна и семейството му. Баща му открито ме заплашва. Притеснявам се за сигурността си и тази на новия човек до мен”, споделя Боева на едно от своите интервюта. Първоначално главно пострадали имиджът и дългогодишната й кариера, с което настъпила и разрухата в ментален план.

„Ситуацията, в която бях поставена през последните пет години, не ми позволяваше нито на физическото ниво, нито на емоционално да се занимавам с работата, която обичам”, допълва тя. Заплахите обаче продължили.

„Бях заплашвана от организирана група от много хора, десетки криминално проявени лица, дори държавните институции… Беше въпрос на оцеляване за мен и моите близки… Ще ви отрежем главите. Няма да видиш повече детето си, с теб ще се случи най-лошото – гласели още заканите, потвърдени и от прокурор.

Когато Таня се осмелила да се оплаче от тормоза обаче, била допълнително обвинена в лъжа. В своя защита тогава бившият й излага публично позицията си: „Въпреки съдебните решения, аз не само не съм виждал сина си от година и половина, а от 12 месеца нямам и телефонен контакт с него“.

Разследванията по случая били привидно сериозни, но укрити и до днешна дата спекулирани от вътрешни лица, някои от които обаче признават участието на бившия свекър на потърпевшата в поръчката на заплахите и тормоза към нея.

Разкрития посочват още, че с цел допълнителен натиск и постигане целите на свекъра и сина му, жената бива и криминално обвинена. Поръчано било да се подхвърлят наркотици в колата й, действие, което бива признато лично от дейците, а целтя била главно да бъде отнето момчето от грижите на майка му. След дългогодишни разследвания и обвинения между страните, наказани все още няма, макар ясните и доказуеми обвинения към замесените лица. Боева коментира допълнително за личната си драма по случай зверското насилие над Дебора. Според думите й, това далеч не е прецедент и с подобни зверства над момичета са масови, но прикрити. Певицата е категорична, че жените не трябва да мълчат, когато биват жертва на психическо или физическо насилие.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране