01.12.2020 | 11:28
Температурите падат до -17 градуса утре, ще вали сняг и на Коледа
Трудно обаче може да се образува за Рождество Христово трайна снежна покривка в равнините, каза синоптикът Анастасия Стойчева

Голям студ се задава. Възможно е утре или през близките дни да достигнем най-ниските температури през декември до – 17 градуса, прогнозира синоптикът Анастасия Стойчева. Сняг ще вали и в дните преди Коледа, каза тя в „Денят започва“ по БНТ.

„Отрицателни са температурите тази сутрин почти в цялата страна с изключение някои райони край морето. 11 градуса са под нулата в София. 13 сантиметра е там снежната покривка. В останалата част от страната температурите са между -8 и -3 градуса. По Черноморското крайбрежие са около нулата“, заяви синоптикът.

По Черноморието се очаква дъждът да премине в сняг с изключени на южните райони, добави тя.

„Най-значителна снежна покривка има в старопланинските райони. До 20 сантиметра достига снега там. В отделни райони е до 25 см.“, заяви Стойчева.

„Студен атмосферен въздушен фронт навлезе на Балканите от север. В южната част от полуострова пък премина средиземноморски циклон. Това е типичната комбинация, при която вали сняг. През следващите дни минималните температури ще са между – 10 и – 12 градуса“, прогнозира тя.

„Днес се очаква времето да е слънчево. Температурите бързо ще се повишат до 0 градуса в София. Предстои ни затопляне все пак. На 4 декември ще се пренася сравнително топъл въздух и температурите бързо ще се повишат особено в източната част на страната“, изтъкна синоптикът.

„През почивните дни се очаква друго атмосферно смущение. В южните райони от страна ще има условия за слаби превалявания, които ще са предимно от дъжд“, добави тя.

В петък ще превали дъжд и са възможни поледици, предупреди Стойчева.

„В дните между 16 и 18 декември температурите ще се понижават. Малко преди Коледа и за Нова година също очакваме валежи, които поне в Предбалкана и във високите котловинни полета, в Североизточна България и в планините ще са от сняг. Трудно може да се образува трайна снежна покривка в равнините“, каза още тя.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране