12.12.2018 | 0:16
Терор в Страсбург: Двама загинали и 11 ранени при стрелба
Инцидентът е станал в близост до коледен базар.

Двама души загинаха и 11 бяха ранени по време на стрелба в центъра на Страсбург, Франция. Седем от пострадалите са в критично състояние.

Инцидентът е станал около 20ч. в близост до коледен базар, на който ежегодно се събират милиони туристи. Все още не е ясен мотивът за стрелбата, разследва се терористична атака.

Полицията е отцепила района и издирва стрелеца. Мъжът е идентифициран, той е на 29 години, роден е в Страсбург и има информация, че е радикализиран. По данни на властите е ранен.

Извършителят е с криминално досие. Униформените предупредиха жителите на района да не напускат домовете си.

Европарламентът, който е на метри от инцидента и заседава в момента, е блокиран от съображения за сигурност. Има забрана евродепутатите да напускат сградата, докато не бъде заловен стрелецът.

Българският евродепутат Момчил Неков заяви в „Туитър“, че е в безопасност и очаква бързо ситуацията да се нормализира. За bTV той коментира, че е блокиран в ресторант.

„Няма никакво движение навън. Беше казано на служителите да намалят осветлението, вратите са заключени. Усеща се напрежението”, допълни Неков.

Андрей Ковачев заяви пред bTV, че част от българските евродепутати са напуснали сградата на парламента преди инцидента. Блокираните им колеги се намират в столовата на сградата, там е върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност – Федерика Могерини.

Френският министър на екологията Франсоа Де Руги написа в „Туитър”: Нека бъдем солидарни и да подкрепим жителите на Страсбург.

 

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране