29.04.2020 | 16:30
ТЕЦ-Перник: Нито оползотворяваме, нито имаме намерение да складираме отпадъци. Това е абсолютна лъжа!
Вече се преминават всякакви граници в правенето на фалшиви новини и сензации, казва изпълнителният директор на дружеството инж. Любомир Спасов

– Г-н Спасов, неправителствени организации ви набедиха, че отново сте проявили желание да се занимавате с преработка на отпадъци. Чуха се различни мнения по казуса. Все пак от първо лице ни кажете вярно ли е или не?

-Категорично това е поредният опит за забъркването ни в скандал! Не сме свързани с въпросната фирма! Единственото общо нещо, което имаме е, че въпросният терен се намира в близост до нашето предприятие.

-Защо, според вас, някой се опитва отново да Ви свързва с горене на боклуци?

-Не знам. Напоследък се намират разни зложелатели, които правят опити да ни очернят, но няма да позволим на никого да разпространява неверни слухове за нас, без да си понесе отговорността. Просто вече се преминават всякакви граници в правенето на фалшиви новини и сензации.

Тук искам отново да призова всеки, който има въпрос или съмнение, да ни потърси за коментар, вместо директно да вменява неверни твърдения. Винаги сме били за открития диалог.

-Звучите доста уверен и твърд в изказванията си. Но все пак Вие също имахте намерение да оползотворявате отпадъци. Напълно ли се отказахте от разнообразяването на горивния микс?

-Отказахме се от намерението за оползотворяване на отпадъци. Към момента единствено искаме да внедрим биомаса в производствената си дейност.

-Каква е разликата между биомаса и отпадъци? Не са ли едно и също?

-Категорично не. В обществеността непрекъснато се насаждат неверни твърдения и целенасочено се слагат под общ знаменател.

Биомасата“ е събирателно определение за различни отпадъчни продукти от земеделието. Включват се дървесина, оризови и слънчогледови люспи. Никой не може да ме убеди, че в горенето на подобни материали има нещо опасно. Биомасата е доказано един от най-екологичните източници на енергия.

Погледнато от този ъгъл звучи съвсем различно. Не мога да не подвигна въпроса с извънредното положение, от което всички сме засегнати. До каква степен наложените мерки се отразяват на вашата работа?

Наложените мерки се отразяват на цялата икономика. Отразяват се и на нас, но ние няма как да свием производствената си дейност, защото използването на електрическа и топлоенергия не спира. Независимо дали хората са на работните си места, или у дома, токът и топлината са необходимост.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране