05.09.2019 | 17:03
„Топлофикация Перник“ ще съди институции, отговорни за спирането на работата ѝ
От дружеството обясняват, че не са единственото индустриално предприятие, функциониращо на територията на град Перник

Топлофикация Перник“ АД ще потърси правата си по съдебен ред, включително и срещу институциите, които са отговорни за спирането на работата на съоръженията на Дружеството. Това заявяват от ръководството на дружеството по повод безсрочна принудителна административна мярка от страна на Министерство на околната среда и водите, която на практика спира работата на съоръженията на дружеството.

Ето пълния текст на съобщението на „Топлофикация Перник“ АД:

Обръщаме се към Парламента на Република България, Министерство на околната среда и водите, Министерство на енергетиката, Комисия за енергийно и водно регулиране, Община Перник и всички жители на град Перник.

Във връзка с наложената на „Топлофикация Перник“ АД безсрочна принудителна административна мярка от страна на Министерство на околната среда и водите, Ви уведомяваме, че „Топлофикация Перник“ АД в качеството си на производител на електрическа и топлинна енергия не може да гарантира:

– Завършване на одобрената ремонтна програма на Дружеството в определените срокове

– Сигурността на доставките на основното гориво за обезпечаване на предстоящия отоплителен сезон за неопределен период от време

– Доставките на битова гореща вода и топлинна енергия във всички учреждения и в домовете на жителите на гр. Перник

„Топлофикация Перник“ АД не е единственото индустриално предприятие, функциониращо на територията на град Перник.

Считаме, че не е редно да се рискува сигурността на отоплението на град Перник за сметка на невъзможността на Министерство на околната среда и водите да решат възникналите в района проблеми.

„Топлофикация Перник“ АД ще потърси правата си по съдебен ред, включително и срещу институциите, които са отговорни за спирането на работата на съоръженията на Дружеството!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране